A Džeko? Inter odabrao trojicu Balkanaca s kojim će potpisati ugovore

Marotta otkrio detalje

A Džeko? Inter odabrao trojicu Balkanaca s kojim će potpisati ugovore

Admin Čaušević

Za Inter se može reći da je prava mala kolonija fudbalera sa prostora bivše Jugoslavije. 

Ljetos je stigao Edin Džeko, a od ranije su tu Ivan Perišić, Marcelo Brozović, Aleksandar Kolarov i Samir Handanovič. Kao član Nerazzurra vodi se i Filip Stanković, član Dejana Stankovića.

Posljednjih mjeseci dosta se špekuliše o budućnosti Balkanaca u Interu, posebno se to odnosi na Marcela Brozovića i Ivana Perišića.

Posao oko produženja ugovora s Brozovićem je gotova stvar. To je u ponedjeljak potvrdio direktor Giuseppe Marotta.

"Za nekoliko dana Brozović će potpisati produženje ugovora", kazao je Marotta koji je dodao da je cilj produženje ugovora sa još dvojicom Balkanaca.

"Perišić i Handanovič su dvojica profesionalaca s kojim želimo nastaviti saradnju i zaslužuju da budu potvrđeni. Moramo sjeti i dogovorite se s njima jer se radi o igračima velike vrijednosti."

Oglasi

Inter je u januaru doveo Andrea Onanu kao golmana za budućnosti, pa će Handanoviča u slučaju ostanka vjerovatno čeka klupa.

Perišić je sigurno među najboljim Nerazzurrima ove sezone, silno ga želi i Hajduk, ali teško je da se Splićani mogu takmičiti s milanskim velikanom.

Kada su u pitanju ostali Balkanci na Giuseppe Meazzi Kolarov će na kraju sezone sigurno otići, a vjerovatno i završiti karijeru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

A Džeko? Kapiten bh. reprezentacije ima još godinu i pol ugovora. U prvoj sezoni u Interu je zaista fantastičan sa 14 datih golova te ukoliko nastavi u ovom ritmu nema sumnje da će klupsko rukovodstvo i s njim sjesti za pregovarački stol.

Ostaje da se vidi šta će biti i sa Stankovićem juniorom koji je ove sezone posuđen nizozemskom Volendamu, a ugovor s Interom ima još dvije godine. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
pa Džeko ima još godinu i pol ugovora....i realno da je to to što se tiče igranja na vrhunskom nivou..
10 0
Lenox
Ide prodaja na kraju sezone. Uzet će neku siću za njega i dovesti pravog golgetera.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi