Treninzi u Seriji A trebali bi početi 3. maja

Polako se stabilizuje situacija

Treninzi u Seriji A trebali bi početi 3. maja

Situacija u Italiji oko koronavirusa se srećom polako smiruje.

Broj novozaraženih i umrlih lagano opada i očekuje se da će iz sedmice u sedmicu situacija biti sve bolja i bolja.

Ipak, Vlada bi trebala produžiti karantin do 3. maja kako se stanovništvo ne bi opustilo previše i kako ne bi bio pokvaren sav dobar posao koji je do sada napravljen.

Očekuje se da poslije tog datuma društvo u Italiji počne lagano s normalnim funkcionisanjem uz naravno i dalje neke mjere predostožnosti.

Kako piše Sky Sport, timovima iz Serije A bit će tada dozvoljeno da se vrate u Trening centre i počnu s treninzima.

To znači da možemo očekivati nastavak Serije A krajem maja ili eventualno početkom juna. Do kraja šampionata ostalo je da se odigra još 12 kola i čini se kako bi sve moglo biti završeno do kraja jula mjeseca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, lider u šampionatu je Juventus koji ima samo bod više od Lazija i čini se kako bismo mogli gledati jedan od najzanimljivijih finiša sezone. Osim bitke za titulu, bit će zanimljive i bitke za opstanak, Ligu šampiona te Evropa ligu.

Kada se Seria A nastavi, gledateljima će gotovo sigurno biti zabranjen pristup stadionu i finiš sezone bit će igran pred praznim tribinama.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi