Nasljednik Pepa Guardiole odlučio o svojoj budućnosti: "Osjećam..."
Roberto de Zerbi odlučio je da ostane u Brightonu.

Roberto de Zerbi

Nasljednik Pepa Guardiole odlučio o svojoj budućnosti: "Osjećam..."

Eldar Ganibegović

Italijanski stručnjak Roberto de Zerbi, kojeg je Pep Guardiola nazvao svojim nasljednikom, odlučio je o tome gdje će nastaviti trenersku karijeru. 

Roberto De Zerbi (44) postao je jedan od najcjenjenijih trenera u engleskoj Premier ligi nakon rezultata koje je postigao na klupi Brightona.

Italijanski trener je uspio, prvi put u istoriji Galebova, da ovu ekipu odvede u evropske kupove osvojivši 6. mjesto prošle sezone.

Osim toga, Brighton je na dobrom putu da prezimi u Evropi jer je trenutno na drugom mjestu u grupnoj fazi Evropske lige.

Nakon ovih rezultata, Pep Guardiola, trener Manchester Cityja, priznao je da vidi Roberta de Zerbija kao svog nasljednika klupi Građana.

Oglasi

Takođe, nekoliko važnih klubova u Evropi pokazalo je interesovanje za dovođenje italijanskog trenera.

Međutim, prema posljednjim informacijama, čini se da Roberto de Zerbi u ovom trenutku ne želi prihvatiti ove ponude.

Na konferenciji za novinare uoči utakmice koju će Brighton igrati kod kuće protiv Brentforda, Roberto de Zerbi je govorio o svojoj budućnosti i priznao da želi da potpiše produžetak ugovora s Brightonom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, otkrio je da ima odlične odnose s čelnicima kluba.

"Osjećam se veoma dobro u Brightonu, odnosi su takođe veoma dobri ako govorimo o čelnicima. Pričamo o novom ugovoru, ali u ovom trenutku u kojem razgovaramo, on još nije spreman. Ovdje se osjećam veoma dobro" rekao je De Zerbi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi