Golman i šestorica igrača u petercu, on stoji na 10 metara i glavom zabija gol za pamćenje

Roberto Firmino konačno "proradio"

Golman i šestorica igrača u petercu, on stoji na 10 metara i glavom zabija gol za pamćenje

Endin Čaušević

Roberto Firmino ljetos je napustio Liverpool i odlučio je da potpiše za Al Ahli, ali se u Saudijskoj Arabiji nije najbolje snašao. Bilo je špekulacija da će se već zimus vratiti u Evropu, no to se nije desilo i danas je Firmino konačno pokazao o kakvom napadaču se radi.

Firmino je proveo osam godina na Anfieldu i s Liverpoolom je uspio da osvoji skoro sve što je mogao, ali ljetos je po isteku ugovora odlučio da njegova iduća destinacija bude saudijski Al Ahli.

Međutim, Brazilac se u tom klubu nije najbolje snašao i nakon svega nekoliko mjeseci počelo se pisati da se vraća u Evropu. Ni sam nije krio da želi da napusti Al Ahli, no na kraju od transfera nije bilo ništa i ostao je u tom klubu.

Al Ahli danas je slavio u gostima protiv Al Taee sa 4:1 uz dva gola brazilskog napadača, a rezultat nakon prvog poluvremena bio je 1:1 i upravo je Firmino taj koji je zabio pogodak za gostujući klub i to zaista na sjajan način.

Domaći su poveli sa 1:0 u 43. minuti kada je Mensah zabio pogodak, ali je Al Ahli u osmoj minuti sudijske nadoknade uspio da poravna na 1:1.

Oglasi

U centru pažnje našao se upravo Firmino koji je s desetak metara sjajno pogodio glavom za 1:1 i pokazao o kakvom napadaču se radi i kakve stvari je on sposoban da uradi.

Neko iz takvih situacija ni nogom ne uspije da pogodi mrežu, a Firmino je i pored gužve u petercu protivničkog kluba uspio da glavom s takve udaljenosti pošalje loptu u mrežu i vrati svoj klub u igru.

Sjajan pogodak Firmina možete POGLEDATI OVDJE.

Upravo je Firmino u 60. minuti donio preokret Al Ahliju golom za 2:1, a tačku na ovu utakmicu stavili su Riyad Mahrez i Franck Kessie koji su svojim golovima postavili konačnih 4:1.

Za Firmina su ovo bili tek peti i šesti pogodak u dresu Al Ahlija otkako je ljetos stigao iz Liverpoola, te je pored toga upisao i dvije asistencije što najbolje pokazuje koliko skroman je bio njegov doprinos u prvom dijelu sezone.

No, ovi golovi itekako raduju navijače Al Ahlija koji se nadaju da će Firmino konačno "proraditi" i početi igrati na vrhunskom nivou kao što je to godinama radio u Liverpoolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi