Više ne može da sluša kritike i odlučio je da odgovori: "Moje tijelo se slomilo"

Van Dijk se oglasio

Više ne može da sluša kritike i odlučio je da odgovori: "Moje tijelo se slomilo"

Endin Čaušević

Nizozemski defanzivac Virgil van Dijk nalazi se na velikim kritikama jer ove sezone u dresu Liverpoola ne pruža ni približno dobre partije kao prethodnih sezona, te se i on utopio u sivilo ekipe s Anfielda. Ipak, Van Dijk ne može da šuti na takve kritike i odlučio je da odgovori.

Van Dijk je početkom 2018. godine za rekordnih 85 miliona eura iz Southamptona prešao u Liverpool i njegov dolazak na Anfield bio je pun pogodak.

Nizozemac je izrastao u prethodnim godinama u jednog od najboljih defanzivaca na svijetu, ali se i sam ove sezone našao na velikom udaru kritika jer Liverpool ne pruža partije koje smo navikli od ovog kluba u prethodnim sezonama.

Sve je kulminiralo u prvom meču osmine finala Lige prvaka kada je Liverpool na Anfieldu poražen nakon preokreta sa 5:2 od Real Madrida, te je ta utakmica pokazala sve slabosti Redsa.

Posebno se na udaru našla defanzivac Liverpoola koja je prethodnih godina skoro savršeno funkcionisala, ali jasno je da ove sezone ekipi Jurgena Kloppa ništa ne ide po planu.

Na velikom udaru kritika našao se posebno Van Dijk koji igra u daleko najlošijoj formi od svog dolaska na Anfield, te je i sam pravio skoro iz utakmice u utakmicu greške koje od njega jednostavno nismo navikli da gledamo.

Oglasi

Međutim, Van Dijku je dosadilo da sluša sve te silne kritika na svoj i račun saigrača i odlučio je da odgovori. Poručio je da je jednostavno zgusnut raspored i tempo utakmica neizdrživ i da je to jednostavno moralo da dođe na naplatu.

"Igrao sam previše utakmica i jednostavno moje tijelo se slomilo. Ovo je tempo koji se ne može izdržati. Vratio sam se prebrzo nakon komplikovane povrede. Trebao sam napraviti pauzu prije Svjetskog prvenstva", priča Van Dijk i dodaje.

"Nisam napravio pauzu jer volim da igram i želim da sam na terenu za ekipu koliko god mogu. Ipak, moje tijelo to ne može očito da podnese. Nisam robot. Neke odluke sam trebao ove sezone pametnije donijeti i svjestan sam toga".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Koliko je Van Dijk igrao prethodnih sezona najbolje pokazuje podatak da je samo 15 igrača u Evropi u ligama petice od avgusta 2021. godine odigralo više utakmica od defanzivca Liverpoola.

U dosadašnjem dijelu sezone Van Dijk je upisao već 27 nastupa za Liverpool u svim takmičenjima i uspio je postići dva gola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Smiješno, da igraju svaka 2 dana opet nije previše koliko treniraju i koliko zarađivaju. Kako bi tek kukali da rade u rudniku svaki dan.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi