Ni čovjek sa najoriginalnijom tetovažom u fudbalu nije odolio zovu saudijskog novca

Detalji se privode kraju

Ni čovjek sa najoriginalnijom tetovažom u fudbalu nije odolio zovu saudijskog novca

Admin Čaušević

Saudijci nastoje da odrade prijelazni rok kakav se ne pamti u svijetu fudbala. Imaju ogroman novac na raspolaganju i spremni su da opustoše najjače evropske lige. Do sada su završili niz zvučnih transfera i nemaju namjeru stati.

Cristiano Ronaldo krajem prošle godine je bio samo uvod u ono što će uslijediti. Saudijci su proteklih sedmica uspjeli dovesti niz istinskih zvijezda evropskog fudbala.

Karim Benzema je samo jedan u niz primjera, a zatim su tu N'golo Kante, Ruben Neves, Kalidou Koulibaly, očekuje se da im u narednom periodu pridruži još zvučnih imena.

Svoj fudbalski hljeb u naredne tri godine će u Saudijskoj Arabiji zarađivati i čovjek koji vrlo vjerovatno ima najoriginalniju tetovažu u svijetu fudbala - Roberto Firmino.

Posljednje informacije govore da su pregovori između Firmina i Al Ahlija u završnoj fazi te se očekuje da uskoro posao bude i ozvaničen.

Oglasi

Brazilac koji je svjetsko ime stekao igrajući na Anfieldu u Al Ahli stiže kao slobodan igrač i uskoro će se priključiti Edouadu Mendyju, golmanu koji je stigao iz Chelseaja.

Prema nekim izvještajima Firmino će u novom klubu imati platu od čak 30 miliona eura što je svakako i više nego izvanredna suma.

Osim po svojim sjajnim partijama i potezima ovaj 31-godišnjak je na sebe pažnju privukao i brojnim tetovažama na svom tijelu.

Posebnu pozornost privlači crvena ruža na desnoj ruci koja simbolizira ljubav, dok je u blizini istetovian i simbol koji oznavača mir, a na pristima su tintom ugravirani brojevi 1991 što je godina njegovog rođenja.

Firmino je u Evropu stigao još 2011. godine kada je potpisao za Hoffenheim, a Liverpool ga je u svoje redove doveo četiri godine kasnije za sumu od 41 milion.

U osam godina na Anifeldu osvojio je sve što vrijedi u fudbalu i bio je dio svojevremeno najubitačnijeg trija kojeg su još činili Sadio Mane i Mohammed Salah. Na 362 utakmice u dresu Redsa zabio je 111 golova.

Top Komentari

Spor29378
Jos jedan ovako glup naslov ovog "novinara" i brisem aplikaciju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi