Sa vjenčanja u "obećanu zemlju" po milione: Tokom noći Saudijci završili još dva velika transfera

Nevjerovano je šta rade

Sa vjenčanja u "obećanu zemlju" po milione: Tokom noći Saudijci završili još dva velika transfera

Admin Čaušević

Bogati Saudijci nastavljaju da dovode igrače iz najboljih evropskih liga i to kao na traci. Posljednja noć je nagovijestila još dva velika transfera. 

U Saudijskoj Arabiji ne miruju. Naporno rade tokom svakog dana i dovode igrače čim im se ukaže prva prilika.

Karijeru na arapskom polustrvu će kako sada stvari stoje nastaviti fudbaler koji je tokom minulih sezona bio među najopasnijim za protivničke odbrane na Starom Kontinentu.

Riječ je o Robertu Firminu koji je nakon osam godina napustio Liverpool te ima slobodne papire u izboru nove sredine.

To savršeno odgovara Saudijcima koji "nemoralnim" ponudama mame fudbalske zvijezde, a naredni je 31-godišnji Brazilac.

Oglasi

Firmino koji je sa Liverpoolom osvojio sve što vrijedi u fudbalu će prema svemu sudeći karijeru nastaviti u Al Ahliju jer se pregovori privode kraju.

Al Ahli će u svoje redove prema najavama sa Apenina dovesti i svježe oženjenog Leonarada Spinazzolu koji ugovor sa Romom ima još na godinu dana.

Italijan se prije nekoliko dana vjenčao sa svojom izabranicom Miriam, a već u narednim danima bi mogao pakovati kofere i spremati se put arapskog poluostrva.

Spinazzola je tokom Evropskog prvenstva 2021. godine bio zaista fenomenalan, ali je onda stigla povreda koljena koja ga je sa terena odvojila na duži period.

Ipak, odlični bek se prošle sezone potpuno vratio u formu pa i ne čudi zašto su se Saudijci odlučili za njegovo dovođenje pogotovo jer je Roma zbog Finansijskog fair playa primoran da prodaje igrače kao što je to bio slučaj sa Benjaminom Tahirovićem.

Suaudijci su za vikend doveli Rubena Nevesa i Kalidoua Koulibalya, a dogovorili su i sve detalje oko transfera Marcela Brozovića. Intenzivan period sigurn će nastaviti i narednih dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi