Kratko i jasno: Pogledajte govor Roberta Mancinija pred finale Evropskog prvenstva

Nije želio previše da priča

Kratko i jasno: Pogledajte govor Roberta Mancinija pred finale Evropskog prvenstva

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Italije osvojila je naslov prvaka Evrope nakon što je na kultnom Wembleyju savladala domaćina Englesku nakon penala sa 3:2 (1:1).

Azzurri su odigrali zaista odličan turnir i na kraju su zasluženo podigli trofej, po drugi put u historiji.

Kreator 'nove Italije' Roberto Mancini došao je do najvećeg trofeja u karijeri, a pred finale svojim igračima je održao kratak govor.

Nakon što je saopštio tim koji će igrati Mancini je samo kratko poručio:

"Nemam vam šta reći. Znate ko ste i znate da nismo ovdje slučajno. Mi krojimo svoju sudbinu - niko drugi. Ni sudija, ni protivnik, niko. Znate šta trebate raditi", poručio je Mancini.

Oglasi

Igrači su ga poslušali. Uspjeli su da pobjede više od 60.000 Engleza koliko ih je bilo na tribinama i podigli su trofej najbolje selekcije Evrope.

Chiellinijeva rečenica koja je rasplakala Mancinija

Proslava titule prvaka proslavljena je u Rimu.

Najveće emocije na slavlju izazvao je stoper Giorgio Chiellini, kada je kratkom izjavom mnoge rasplakao, uključujući i emotivnog Roberta Mancinija, selektora Azzurra.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Posvećujemo trofej Davideu Astoriju, volio bih da je ovdje sa nama. Uvijek je prisutan u mislima i srcima onih koji su ga poznavali. Uvijek će biti jedan od nas. Ovo je grupa koja nikada nije klonula duhom ni u najtežim momentima, stavljajući uvijek interes tima ispred pojedinca", kazao je Chiellini.

Podsjetimo, Davide Astori je početkom marta 2018. godine preminuo u hotelskoj sobi uoči meča njegove Fiorentine i Udinesea, a svojevremeno je nastupao za reprezentaciju Italije.

Promo

Top Komentari

Zoilomas
Koji je ovo takticar! Bravo Mancini.
0 0
DenObra90
Kakav je to Video format. Samo se pola slike vidi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti