Chellini naljutio Engleze, ali oduševio Mourinha: "Tačno je znao šta radi"

Pokazao iskustvo

Chellini naljutio Engleze, ali oduševio Mourinha: "Tačno je znao šta radi"

E. Čaušević

Reprezentacija Italije uspjela je u nedjelju u finalu Evropskog prvenstva pobijediti Englesku i doći na tron Evrope.

Engleska je odlično otvorila utakmicu i povela već u drugoj minuti kada je Luka Shaw postigao pogodak. Međutim, sredinom drugog poluvremena Azzurri su poravnali na 1:1, a mrežu Engleske zatresao je Leonardo Bonucci.

Do kraja regularnog dijela rezultat se nije mijenjao, te smo gledali produžetke i na kraju penale gdje su Italijani imali više sreće i uspjeli su da dođu do titule prvaka Evrope.

Međutim, jedan od detalja koji je obilježio meč desio se u šestoj minuti sudijske nadoknade regularnog dijela utakmice.

Tada je Saka iskoristio lošu reakciju Chellinija i imao je otvoren put ka golu Italije, ali ga je kapiten Azzurra svim silama odlučio da faulira kako on ne bi došao u gol šansu.

Chiellini je povukao Saku za dres koliko god je mogao i bio je svjestan da će dobiti žuti karton. No, za mnoge to je bio jedan od detalja koji je odlučio meč jer je Saka imao čist put pred sobom.

Ovim iskusnim potezom Chiellinija oduševljen je i Jose Mourinho koji je jednostavno poručio da je kapiten Italije pokazao u tom duelu o kakvom iskusnom igraču se radi.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Ono što je Chiellini uradio Saki pokazuje sve. Imao je samo jednu grešku na meču, izgubio je tu loptu i Saka je krenuo na gol. Chiellini je sigurno pomislio da on ne smije da krene sam na gol i napravio je potez koji pokazuje svo njegovo iskustvo koje ima. Znao je tačno šta radi. Neki igrači bi sigurno izbjegavali tu faul i žuti karton zbog čega često budu kažnjeni, ali Chiellini je 'stari lisac'", rekao je Mourinho.

Na kraju je Italija uspjela da dođe do penala u kojima su bili dosta spretniji od Engleza i došli su do titule.

Top Komentari

user1614932756
Cist crveni zadnji igrac
1 10
kukuruz
U finalima takvog prvenstva, koju god kaznu da dobije taj potez je bio zlata vrijedan.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi