Meč protiv Milana bio je njegov posljednji na San Siru u dresu Intera  - Može potražiti novi klub

Veznjak napušta tim iz Milana

Meč protiv Milana bio je njegov posljednji na San Siru u dresu Intera - Može potražiti novi klub

E. Ganibegović

Prije sedam dana Inter je u revanš utakmici polufinala Lige prvaka na San Siru s 1:0 savladao Milan, a na toj utakmici posljednji put je dres Intera na ovom stadionu nosio Roberto Gagliardini.

Ovaj 29-godišnji italijanski veznjak ušao je u pomenutoj utakmici u 83. minuti i tih sedam minuta i nadoknada koju je igrao posljednji su mu na San Siru, barem u dresu Intera.

Prije dva dana Inter je poražen na gostovanju kod Napolija rezultatom 3:1, a Gagliardini je zaradio isključenje i preskočit će narednu utakmicu u kojoj Inter na svom stadionu dočekuje njegov bivši klub, Atalantu.

Italijanski mediji prenose da Inter nema namjeru Gagliardiniju produžiti ugovor koji ističe na kraju idućeg mjeseca, pa će 29-godišnjak biti slobodan u potrazi novog kluba.

Dakle, do kraja sezone on može igrati još na tri utakmice, a nakon dvije bi mogao podići i trofej. Što se tiče Serije A, moći će igrati još u 38. kolu na gostovanju kod Torina.

Oglasi

Prije toga, već sutra, Inter igra finale Coppa Italije i tu će braniti trofej osvojen prošle godine. Finale se igra na Olimpicu u Rimu, a Gagliardini će biti u konkurenciji, no vjerovatno ne i u početnom sastavu.

Šlag na tortu i šest godina provedenih u Interu moglo bi biti osvajanje Lige prvaka. U finalu Inter 10. juna u Istanbulu igra protiv Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Gagliardini je u Inter stigao 2017. godine iz Atalante u kojoj je i ponikao. Ranije je igrao na posudbama u Ceseni, Speziji i Vicenzi. 

Ove je sezone u dresu Intera nastupio 27 puta u svim takmičenjima, a treba istaći da je u dresu ovog tima nekoliko puta zaradio i poziv u reprezentaciju Italije za koju je nastupio sedam puta do sada. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi