Fudbalski romantik odbio silan novac i odabrao da igra sa živom legendom bh. reprezentacije

Da li je moguće?

Fudbalski romantik odbio silan novac i odabrao da igra sa živom legendom bh. reprezentacije

Admin Čaušević

Ranije je zarađivao 800.000 eura po sezoni, a s ponudom najbogatijeg kluba na svijetu mogao je osigurati nekoliko generacija svoje porodice. 

U fudbalu se sve vrti oko novca. Do sada je viđen mali milion transfera iza kojih se kriju unosne ponude koje fudbaleri jednostavno ne mogu odbiti.

Međutim, uvijek ima izuzetaka. Neki fudbaleri odbijaju novac već idu tamo gdje ih srce vodi. Mnogi ih od milja zovu fudbalskim romanticima.

Fudbalski romantik je i Robin Gosens koji je na stolu imao bogatu ponudu Newcastle Uniteda, ali je odbio Svrake i izabrao Inter te će u narednom periodu igrati s legendom bh. reprezetnacije, Edinom Džekom.

"Newcastle? Razmišljao sam, ali iskreno nikad nisam taj transfer uzeo u obzir. S timo novcem sam mogao osigurati nekoliko generacija svoje porodice, ali ja sam fudbalski romantik", kazao je Gossens.

Image

Oglasi

"Atalanta me kupila za milion i prodala za značajan novac (3 miliona posudba + 22 miliona za otkup), tako da je to dobitna kombinacija. Mislim da je moj transfer u Inter nevjerovatno lijep", dodao je snajni lijevi bočni.

Životna priča njemačkog fudbalera je potpuno drugačija od njegovih vršnjaka jer je zaista imao neobične početke za jednog fudbalera pogotovo u 21. vijeku i to u najrazvijenijoj evropskoj zemlji.

Naime, do 18 godine Gosens je imao običaj da igra fudbal s prijateljima u lokalnom amaterskom klubu. I dok su njegovi vršnjaci u tom periodu bili profesionalci, on je vodio normalan tinejdžerski život.

Radio je za džeparac na benziskoj pumpi da bi imao za pivo kako bi mogao počastiti svoje prijatelje. Uopšte nije razmišljao da mu godine prolaze i da bi mogao zakasniti kada je u pitanju profesionalni fudbal.

Jedne večeri na piću je popričao s čovjekom koji poznaje skaute Vitessea. Uspio ih je uvjeriti da ode na probu u nizozemski klub. Zatim su uslijedili angažmani u Dordrechtu i Heraclesu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Od 2017. do jaranu ove godine je bio član Atalante koja godinama s malim budžetom prkosi bogatim i slavnim klubovima Starog kontinenta.

U Bergamu je zarađivao 800.000 po sezoni. S Interom je potpisao ugovor do 2026. godine uz godišnju platu od 2.5 miliona eura.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
kad pročitaš naslov pomisliš da će negdje igrati za ? kikiriki
5 0
irnes4
Trebao doci u paketu sa Hataboerom ,ali upravi Juvea ostalo sve na rijecima
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi