Bivša zvijezda Reala, Cityja i Milana završila iza rešetaka, slijedi devet godina pakla!

Žalbe su bile bezuspješne

Bivša zvijezda Reala, Cityja i Milana završila iza rešetaka, slijedi devet godina pakla!

Admin Čaušević
Teme:

Bivša fudbalska zvijezda Robinho počeo je služiti devetogodišnju zatvorsku kaznu u rodnom Brazilu u četvrtak i to 10 godina nakon što je prvi put optužen za silovanje žene u Italiji.

Robinho (40) napustio je svoju stambenu zgradu u crnom policijskom automobilu nakon što je izgubio slučaj poslije silnih žalbenih postupaka da ostane slobodan.

Brazilski visoki sud presudio je u srijedu da Robinho mora služiti kaznu u svojoj domovini zbog presude za silovanje 2017. u Italiji.

Suci brazilskog Vrhovnog suda pravde u glavnom gradu Braziliji glasali su 9-2 za potvrdu presude bivšem napadaču Real Madrida, Manchester Cityja i AC Milana.

Robinho je u Italiji osuđen na devet godina zatvora zbog sudjelovanja u grupnom seksualnom napadu 2013. godine kada je igrao za Rossonere.

Brazil ne izručuje državljane, što je navelo Italiju da traži zatvaranje u njegovoj domovini. "Brazil ne može biti utočište za kriminalce", rekao je sudac Mauro Campbell Marques tokom glasanja u srijedu.

Oglasi

Robinho je pasoš brazilskim vlastima predao u martu 2023. godine te i dalje poriče bilo kakvu nepravdu i insistira na tome da je njegov seksualni odnos sa ženom u milanskom baru bio dobrovoljan.

Bivši fudbaler je prije nekoliko dana u intervjuu za TV Record emitovanom u nedjelju da je za njegovu osudu u Italiji kriv rasizam.

"Igrao sam samo četiri godine u Italiji i umorio sam se od priča o rasizmu. Nažalost, to postoji do danas. Slučaj silovanja je bio 2013., sada smo u 2024. Isti ljudi koji ne rade ništa protiv rasizma su oni koji su me osudili", rekao je Robinho.

Robinho je postao nacionalna zvijezda 2002. kao 18-godišnjak koji je odveo Santos do prvog nacionalnog naslova od Peleove ere. Dvije godine kasnije to je ponovio.

S Brazilom je osvojio Kup konfederacija i otišao u Real Madrid, gdje nije bio tako uspješan. Brazilac se pridružio Manchester Cityju 2008., a godinu dana kasnije optužen je za silovanje tokom noćnog izlaska u Leedsu. Policija nije podnijela prijave.

Robinho se 2010. vratio u Santos kako bi bio mentor tada mladom Neymaru. Osvojio je Brazilski kup i izborio mjesto u početnih jedanaest Brazila za Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Njegov tim je ispao u četvrtfinalu od Nizozemske.

Brazilac se pridružio AC Milanu nakon Svjetskog prvenstva i osvojio naslov Serie A te godine. Nakon slučaja silovanja, ponovno se pridružio Santosu, dok je jedno vrijeme bio u Kini i Turskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti