Sud naredio hapšenje Robinha - Zloglasni zatvor će biti njegov dom narednih devet godina
Sud je danas donio odluku o zatvaranju Robinha (AP Photo/Eraldo Peres)

Osuđen za silovanje u Italiji

Sud naredio hapšenje Robinha - Zloglasni zatvor će biti njegov dom narednih devet godina

M. Šljivak
Teme:

Nekadašnja brazilska fudbalska zvijezda Robinho (40) kaznu zbog silovanja u Italiji odslužit će u Brazilu. Sud je već naložio njegovo hapšenje.

Robinho je još jedna fudbalska zvijezda koja je osuđena za silovanje. On je 2022. godine pred sudom u Milanu osuđen na devetogodišnju zatvorsku kaznu zbog silovanja 23-godišnje djevojke koje se desilo u jednom noćnom klubu.

Brazilac je 'na vrijeme' pobjegao od italijanskih vlasti. Skrasio se u rodnoj zemlji i uživao je smatrajući kako je siguran s obzirom na to da Brazil i Italija nemaju sporazum o izručenju.

Međutim, Italija je zatražila od brazilskih vlasti da Robinho kaznu od devet godina izdržava u Brazilu. Ova odluka bila je u rukama Vrhovnog suda koji je danas donio odluku.

Sa devet glasova 'za' i dva 'protiv' izglasano je da nekadašnja fudbalska zvijezda mora iza rešetaka. Sud je već izdao nalog za njegovo hapšenje i očekuje se da uskoro bude priveden.

Oglasi

On bi trebao biti u policijskom pritvoru sve dok ne prođe žalbeni rok njegovih advokata na ovu odluku brazilskih ministara, a ako mu žalba bude odbijena, Robinho će biti poslat na izdržavanje kazne u jedan od zloglasnih zatvora.

Podsjetimo, nedavno je zbog silovanja u Barceloni na četiri i po godine zatvora osuđen još jedan legendarni Brazilac Dani Alves. Ipak, on će zahvaljujući Neymaru već sutra biti na slobodi s obzirom na to da je plaćena kaucija od milion eura.

Robinho također ima pun račun. Za sada nije poznato hoće li on moći otkupiti svoju slobodu, no u to je zaista teško vjerovati u ovom trenutku.

Samo rijetki znaju gdje je Robinho

Bivša brazilska zvijezda ne pojavljuje se previše u javnosti. Objave na društvenim mrežama su mu rijetke i on se poprilično primirio.

Rijetki su oni koji znaju gdje se nalazi Robinho. Nestao je potpuno od očiju javnosti, a mnogi vjeruju da bi mogao pokušati naći azil i spas od zakona u nekoj drugoj zemlji.

Oglasi

Robinho je u početku negirao sve optužbe za silovanje. Međutim, odali su ga audio snimci koje je priložio njegov 'prijatelj' i to mu je na kraju presudilo u ovom slučaju.

Podsjetimo, 40-godišnja fudbalska zvijezda iza sebe ima zaista veliku karijeru. Počeo ju je u Santosu, igrao je za Real Madrid, Manchester City i AC Milan, te turske klubove Sivasspor i Bašakšehir.

Pored toga nastupao je u Kini za Guangzhou Evergrande, a u Brazilu je igrao još za ekipu Atletico Mineira.

U dresu reprezentacije Brazila odigrao je 100 utakmica i postigao je 28 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi