Rođak vlasnika PSG-a kupuje klub iz Serije A, u nedjelju ga je uživo gledao

Salernitana dobija novog vlasnika

Rođak vlasnika PSG-a kupuje klub iz Serije A, u nedjelju ga je uživo gledao

E. Škorić

Šeik Amna Al-Thani, rođak superbogatog vlasnika PSG-a Nassera Al-Khelaifija, spreman je preuzeti italijanski klub.

Italijanski dnevnik La Repubblica tvrdi da bi Al-Thani trebao da preuzme ekipu Salernitane koja je od ove sezone u Seriji A i za koju nastupa bh. reprezentativac Milan Đurić.

Salernitana se nakon 23 godine vratila u Seriju A, završivši na drugom mjestu Seriji B. Klub je u vlasništvu Claudija Lotita, koji je također na čelu Lazija.

Italijanski zakon zabranjuje tzv timeharing, tj. situaciju u kojoj je jedna osoba odgovorna za dva kluba. I pored toga je italijanski nogometni savez primio Salernitanu u Seriju A, ali joj je dao ultimatum da pronaše novog vlasnika do kraja godine.

Amna Al-Thani je u nedjelju s tribina gledao Salernitanu protiv Rome u drugom kolu Serije A i jedan od članova bogate katarske porodice ima želju da kupi klub koj ise nalazi na moru.

S njim je na tribinama Stadio Arechi bila aktuelna katarska princeza Hessa Al-Thani, rođakinja Nasera Al-Khelaifija, koji godinama rukovodi PSG-om.

Osim toga, tri jahte katarske kraljevske porodice već su nekoliko dana u luci Salerno. Stoga ne treba isključiti da će Amna Al-Thani na kraju kupiti Salernitanu od Claudija Lotita, jer su preliminarni razgovori počeli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U početku je klub trebao preuzeti Bein Zayed International, koji je u prošlosti već pokušao kupiti Newcastle United, što se na kraju nije dogodilo. U italijanskim medijima pojavila se informacija da bi klub mogao kupiti Andrea Radrizzani, predsjednik Leeds Uniteda i vlasnik Eleven Sportsa.

Salernitana je aktuelnu sezonu počela s dva poraza, prvo od Bologne s 3:2, a zatim 4:0 od Rome, no dolazak bogatih Katara mogao bi sve da promijeni u budućnosti ovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi