VAR spasio Udinese u 95. minuti utakmice: Juventus vodio 2:0, pa osvojio samo jedan bod

Dosta uzbuđenja na Apeninima

VAR spasio Udinese u 95. minuti utakmice: Juventus vodio 2:0, pa osvojio samo jedan bod

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa danas su u gostima remizirali protiv Udinese sa 2:2 u prvom kolu nove sezone Serije A.

Navijači Juventusa bili su zabrinuti jer Cristiano Ronaldo nije bio u početnom sastavu što je još jednom pokrenulo špekulacije da će Portugalac napustiti Staru damu ovog ljeta.

Gosti su odlično otvorili utakmicu i poveli već u trećoj minuti kada je sjajan gol za 1:0 postigao Paulo Dybala.

Juventus je nastavio s dobrom igrom, a to se isplatilo u 23. minuti kada su gosti došli i do drugog gola. Ovaj put Dybala je bio asistent, a pogodak za 2:0 postigao je Cuadrado.

Ipak, Udinese se nije predavao i u drugom poluvremenu su domaći zaigrali dosta bolje. Klub iz Udina uspio je u 51. minuti da smanji na 2:1 kada je Pereyra pogodio s bijele tačke.

Nakon toga Massimiliano Allegri je reagovao i poslao je na teren i Cristiana Ronalda. Samo nekoliko minuta kasnije Ronaldo je imao odličnu šansu kada je s nekoliko metara glavom šutirao pored gola.

Oglasi

I kada su svi očekivali da se rezultat više neće mijenjati Udinese je u samom finišu poravnao na 2:2. Szczesny je napravio nevjerovatnu grešku kada mu je Okaka ukrao loptu, a istu je u praznu mrežu poslao Deulofeu.

Juventus je u 95. minuti uspio da povede sa 3:2 i činilo se da će slaviti u Udinama golom Ronalda , ali nakon VAR snimka sudija na oduševljenje domaćih poništava gol Stare dame jer je Portugalac bio prethodno u ofsajd poziciji. Na kraju je ostalo 2:2.

Fantastičan meč vidjeli smo i u Bologni gdje je domaći tim nakon preokreta pobijedio Salernitanu sa 3:2. Salernitana je povela u 52. minuti kada je Milan Đurić izborio penal, a Bonazolli pogađa za 1:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, samo sedam minuta kasnije De Silvestri poravnava na 1:1. No, Salernitana je u 70. povela sa 2:1, a ovaj put mrežu Bologne zatresao je Coulibaly.

No, Bologna je do kraja meča uspjela da dođe do sjajnog preokreta i pobjede. U 75. minuti Arnautović je pogodio za 2:2, a samo dvije minuta kasnije De Silvestri drugim golom na meču donosi pobjedu svom timu. Treba dodati da je Đurić iz igre izašao u 64. minuti utakmice.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

MethodMan
Dzeko s Interom Ima da vas razmontira
8 3
AmarSahin
Juventus pokraden, ofsajda ni na vidiku, čak ni na prijenosu nisu opet puštali snimak ni povlačili linije, al je to nekako ofsajd.
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi