Haos na Apeninima: Salernitana će biti izbačena, a Benevento vraćen u Seriju A?

Sve je do Lotita

Haos na Apeninima: Salernitana će biti izbačena, a Benevento vraćen u Seriju A?

Endin Čaušević

Salernitana je u minuloj sezoni uspjela da izbori plasman u Seriju A nakon 22 godine čekanja.

Salernitana je prije 22 godine ispala iz Serije A i konačno se uspjela vratiti ove sezone, ali je još uvijek upitno da li ćemo ovaj klub gledati u društvu najboljih naredne sezone.

Naime, u centru pažnje nalazi se Claudio Lotito koji je inače vlasnik Salernitane, ali i Lazija i zbog toga bi ovaj klub mogao biti vraćen u Seriju A.

Dva kluba u Seriji A ne mogu imati istog vlasnika i jasno je da Lotito mora ekspresno da riješi problem. Italijanski Savez odbio je njegov prijedlog da vlasništvo preda anonimnoj firmi.

Italijanski mediji prenose da je Lotito dobio rok do subote da proda Salernitanu kako bi ovaj klub mogao igrati u Seriji A naredne sezone, a ukoliko to ne uradi bit će vraćeni u Seriju B.

Ukoliko do subote Lotito ne riješi ovaj problem onda ćemo Salernitanu i naredne sezone gledati u Seriji B, a umjesto njih u najjači rang vraća se Benevento koji je ispao iz lige u minuloj sezoni.

Lotitov advokatski tim poručio je da on nije zabrinut oko ove situacije i da vjeruje da će se sve riješiti kako treba, te da ćemo Salernitanu gledati u društvu najboljih.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Postoje određene špekulacije da Lotito u prošlosti baš iz ovog razloga nije želio da Salernitana uđe u Seriju A, iako je njegov tim imao nekoliko fantastičnih sezona, ali uvijek su ostajali u Seriji B. Lotito ne želi tek tako ostati bez ovog kluba i bit će zanimljivo vidjeti šta će se na kraju desiti.

Salernitana je posljednji put u Seriji A igrala 1999. godine, a u ovom klubu trenutno nastupa bh. napadač Milan Đurić.

Top Komentari

AsmirM
Samo prebaci na nekog iz familije i rijesio problem
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti