Rođeni idu po historiju!

Obavljene posljednje provjere

Rođeni idu po historiju!

A. Čaušević

Velež je na stadionu Grbavica obavio službeni trening pred historijski meč prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu. 

Mostarci su na sarajevskom stadionu večeras obavili posljednji trening svjesni da ih sutra očekuje hisotorijski susret jer Rođeni na evropski meč čekaju 33 godine.

Među prvotimcima Veleža sasvim očekivano vlada dobro raspoloženje i sigurno je da mnogi jedva čekaju da počne utakmica.

Trener Feđa Dudić će na raspolaganju praktično imati identičan sastav kao tokom pripremnog perioda jer se Dejanović i Cvijanović još uvijek nisu oporavili. 

Duel protiv Colerainea će biti prvo evropsko iskustvo za dobar broj igrača Veleža što će za njih biti dodatni motiv da se predstave u što boljem svjetlu.

Kako sada stvari stoje na tribinama će biti između 4.000 i 5.000 navijača mostarske ekipe pa je za očekivati dobru fudbalsku predstavu.

"Osjećat ćemo se kao domaćini. Ovo je i moj grad. Lijepo je što Velež igra u Sarajevu. Imamo 21 igrača, osim Cvijanovića i Dejanovića, koji su povrijeđeni. Puno smo analizirali protivnika i mislim da smo se spremili na najbolji mogući način. Ceolraine je nezgodna ekipa. Igraju na prekide duge lopte, dosta su jaki u tim segmentima. Protiv Maribora su prošle godine izgledali veoma defanzivno", rekao je Feđa Dudić u najavi utakmice. 

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Mi nismo apsolutni favoriti. Ne igramo mi s amaterima, to je ekipa koja godinama igra u Evropi. Vidjet ćete da je ekipa dobra, igraju odlične kontre. Gledajući neka poređenja, Coleraine bi bio u vrhu naše lige, to je dobra ekipa. Nisu naivna ekipa, spremili smo se na najbolji mogući način", dodao je perspektivni stručnjak na klupi Rođenih.

Podsjećanja radi, susret na Grbavici igra se od 20:30, a sudit će ga sudije iz Turske na čelu sa Abdulkadirom Bitigenom.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Burucaga
A historije i g....
0 23
Rajvosa2019
Sretno Rodjeni i dobro dosli u Sa , srce na terenu da ostvarite dobar rezultat za PL BiH
18 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi