Niko u svijetu fudbala nema djevojku kao Rodri, prvi put se pojavila u javnosti: "Šta ćeš ti ovdje?"

Scene sa finala Lige prvaka

Niko u svijetu fudbala nema djevojku kao Rodri, prvi put se pojavila u javnosti: "Šta ćeš ti ovdje?"

Admin Čaušević

Rodrigo Hernandez Cascante trenutno je jedan od najpoznatijih ljudi na planeti. Ne punim imenom nego kraticom Rodri. Upravo je on Manchester Cityju donio Ligu prvaka nakon pobjede nad Interom u finalu u Istanbulu. 

Dvije godine nakon što je izgubio finale od Chelseaja, Pep Guardiola nije ponovio istu grešku te je Rodrija učinio ključnim igračem u veznom redu, a Špana mu je uzvratio golom koliko lijepim, toliko i odlučujućim.

Rodrija je poslije UEFA proglasila najboljim igračem ikada u Ligi prvaka 2022/23 i može se reći da je ovaj 27-godišnjak trenutno najbolji defanzivni vezni na svijetu.

Španski veznjak je neko ko se na terenu itekako dobro čuje. Ove je godine praktično uvijek igrao stalno i jedan je od najzaslužniji za osvajanje trostruke krune uz četiri gola i sedam asistencija asistencija u ukupno 56 nastupa.

Oglasi

Ipak, van terena Španac je sušta suprotnost. Nizak profil, bez društvenih mreža, maksimalna privatnost, nešto što se rijetko događa u svijetu fudbala.

Vrlo precizan u dodavanju i šutiranju lopti na terenu, tako je Rodri je jednako pažljivo birao i svoju životnu partnericu: Lauru, djevojku koja s njim dijeli to što je sramežljiva i ne pokazuje se na društvenim mrežama medijima.

Scene mlade žene koja ulazi na teren istanbulskog stadiona kako bi sa svojim dečkom podijelila sportsku radost života te ga nježno grli, mazi i ljubi, dok obje djeluju nevjerice na Cityjev trijumf, ovjekovječena je videom koji je postao viralan.

Na snimci se moglo vidjeti kako Rodri stavlja pobjedničku medalju djevojci oko vrata, a ona mu uzvraća zaljubljenim i radosnim očima.

Oglasi

Ovaj par se upoznao tokom studiranja u Španiji. Rodri ima diplomu menadžmenta i poslovne administracije, dok je Laura studentica medicine koja se obučava da postane hirurkinja.

"Upoznao sam je u studentskoj rezidenciji dok sam bio u ekipi Villarreala do 21 godine, počinjala je s medicinskim tečajem", ispričao je Rodri prije nekoliko godina te dodao: "Pitala se: 'Što ovaj dečko radi ovdje?'".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Laura je dobila odgovor narednih godina. Rodri se trudio kako bi osvojio mjesto u njenom srcu, a istovremeno i najbolji defanzivni vezni na svijetu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi