Španci se ne mire s porazom: "Haos! Ovo nije fudbal!"
Nezadovoljni Rodri dao je izjavu nakon poraza Španije u Škotskoj.

Izgubili su u Škotskoj

Španci se ne mire s porazom: "Haos! Ovo nije fudbal!"

Eldar Ganibegović

Reprezentacija Španije nakon prva dva kola kvalifikacija ima polovičan učinak od jedne pobjede i jednog poraza s kojim se još uvijek ne mire.

Nakon što je savladala Norvešku s 3:0 na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, reprezentacija Španije sinoć je poražena od Škotske s 2:0.

Junak domaće selekcije bio je McTominay koji je postigao oba pogotka iz jedina dva šuta u okvir gola koja je imala domaća selekcija.

Španci se ne mire s porazom koji im je očigledno teško pao, a burnu reakciju imao je Rodri. 

"Tako oni igraju. S moje tačke gledišta, to je haos! Ukrali su dosta vremena, izazivali nas, samo su ležali na zemlji. S moje tačke gledišta, ovo nije fudbal.

Imali su dvije prilike i postigli dva gola. Pokušali smo, imali smo dva udarca na gol, druge čiste šanse... Moramo biti oprezniji pred golom. Sve im je uspjelo.

Oglasi

Jasno je da su Škoti odigrali svoju igru, nemamo izgovor. Uslovi su bili kakvi su bili i morali smo se prilagoditi. I na ovom terenu smo imali prilike, ali lopta nije išla u gol. Moramo biti efikasniji.

Ne smijemo početi sumnjati. Očigledno je da je u fudbalu rezultat bitan, ali bilo je pojedinačnih grešaka koje su kažnjavali. To je bilo to, izgubili smo, svi smo krivi", rekao je Rodri.

Nakon prva dva kola, Škotska je maksimalna u grupi A, s obzirom na to da je u prvom kolu s 3:0 savladala Kipar. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Norveška i Gruzija imaju po bod nakon međusobnog remija (1:1), dok je Kipar bez bodova.

# REPREZENTACIJA GOL-RAZLIKA BODOVI
1. Škotska 5:0 6
2. Španija 3:2 3
3. Norveška 1:4 1
4. Gruzija 1:1 1
5. Kipar 0:3 0

Kvalifikacije se nastavljaju u junu utakmicama trećeg i četvrtog kola, a po dvije utakmice će se igrati još i u septembru, oktobru i novembru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi