Ovako nešto se ne može odglumiti: Kako je zvijezda Reala doživjela Titeovu odluku?

Rodrygo kada je čuo da je na spisku

Ovako nešto se ne može odglumiti: Kako je zvijezda Reala doživjela Titeovu odluku?

E. Škorić

Kada je Tite čitao imena putnika za Svjetsko prvenstvo, brazilske nogometne zvijezde su sa zebnjom čekale ishod, a onda bi uslijedile zapanjujuće reakcije - jedni su plakali od sreće, druge od tuge.

Bilo je onih koji su vjerovatno mirno pratili na TV-u uživo press konferenciju Titea svjesni da će ići na Svjetsko prvenstvo. Tu se u prvi plan stavlja PSG-ov napadač Neymar, još nekolicina ih je prosto znala da nema šanse da ne budu na tom spisku od 26 igrača.

No, neki su strepili. Postavlja se pitanje, da li je moguće da nisu saznali za poziv prije same Titeove press konferencije? Očito da nisu, barem sudeći po reakcijama koje obilaze svijet. Vidjeli ste još jučer načine na koji su Richarlison, Bruno Guimaraes ili Antony reagovali kada su čuli da su na spisku.

Alex Telles također je bio u suzama, a iako je jedna od glavnih poluga moćnog Real Madrida, trenutno najboljeg kluba na svijetu, napadač Rodrygo djelovao je zabrinuto, što se može vidjeti na snimku.

Tek kada je Tite pročitao i njegovo ime (ili bolje rečeno prezime), uslijedilo je slavlje, ali i suze radosnice, a jednako su sve to dožvijeli i u njegovoj porodici, uža rodbina i najbolji prijatelji.

[twitter]https://twitter.com/BrasilEdition/status/1589974517149237249[/twitter]

Oglasi

Čini se da Tite doista nikome nije želio ništa otkriti do jučer, kada je na press konferenciji objavljivao spisak igrača koje sa sobom vodi u Katar.

Na internetu je postao viralan i snimak neutješnog Matheusa Cunhe, napadača Atletico Madrida, koji je teško prihvatao činjenicu da ne ide na Svjetsko prvenstvo.

Brazilska javnost je kao najveće iznenađenje doživjela poziv 39-godišnjeg Danija Alvesa, kojem Tite vjeruje i želi da upravo ovaj veteran bude jedan od predvodnika generacije za koju smatra da će biti zlatna.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Među velikim zvijezdama za koje nije bilo mjesta je i Liverpoolov Roberto Firmino, ali on se do sada nije oglašavao.

Inače, Brazil će na Mundijalu, gdje napada šesti trofej prvaka svijeta, igrati u grupi sa Srbijom, Švicarskom i Kamerunom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi