Rodrygo ne igra u El Clasicu zbog bizarnog crvenog kartona u nastupu za rezerve Real Madrida

Zabio sjajan gol, pa provocirao golmana

Rodrygo ne igra u El Clasicu zbog bizarnog crvenog kartona u nastupu za rezerve Real Madrida

E. Čaušević

Mladi brazilski fudbaler Rodrygo pred početak ove sezone stigao je u Real Madrid iz Santosa za 45 miliona eura.

Ovaj 19-godišnji ofanzivac je imao solidnu minutažu u prvom dijelu sezone, ali potom se "izgubio" u rosteru kraljevskog kluba. Rodrygo je ove sezone za Real odigrao 18 mečeva u svim takmičenjima i zabio je sedam golova.

Međutim, u posljednje vrijeme nema ga u ekipi Zinediena Zidanea što je iznenađenje za mnoge. Brazilac igra trenutno za rezervni tim, odnosno Real Madrid Castillu.

Rodrygo se trebao vratiti u sastav za El Clasico nakon što se povrijedio Eden Hazard, ali to neće biti moguće nakon što je dobio bizarni cfveni karton igrajući za Castillu.

To se desilo na meču protiv SS Reyes kada je Rodrygo zabio nevjerovatan gol, a potom je provocirao protivničkog golmana svojom proslavom, te je dobio crveni karton.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pravila su takva da ne može igrati za prvi tim ako je dobio crveni karton u rezervnoj ekipi. Doduše protivnički golman je prvi provocirao Rodryga, ali je on prošao bez opomene.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tahir
Glupost u rezervnom realu dobije crveni i nemoze igrat za prvi tim zbog bizarnog kartona koji je napravio i iguain i nije dobio karton
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti