Zabrinjavajuća slika s treninga Reala: "Samo da je sve u redu"

Nimalo dobre vijesti

Zabrinjavajuća slika s treninga Reala: "Samo da je sve u redu"

Edmir Škorić

Fudbaleri Real Madrida u petak imaju još jedan trening prije polaska na Mallorcu, a sa istog stižu slike koje brinu navijače kraljevskog kluba.

Real je u utorak remizirao s Manchester Cityjem (3:3) u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka. Kraljeve očekuje sada ligaški duel sa Mallorcom, a već u srijedu gostuju na Etihadu u jednoj od važnijih utakmica u sezoni.

Carlo Ancelotti i igrači su danas na terenu, vrše se posljednje pripreme za gostovanje kod Mallorce, a na treningu nema brazilskog reprezentativca Rodryga. Navodi se da je zbog jednog udarca napustio isti i da mu se ukazuje ljekarska pomoć.

"Samo da sve bude u redu", napisao je jedan od navijača Reala na društvenoj mreži X. "Nadam se da to nije previše ozbiljno", dodaje drugi, a oni optimističniji uvjeravaju da je "Rodrygo jak i eto njega brzo na teren, već protiv Mallorce".

Oglasi

No, informacija onih zvaničnih nema i nije poznato u kakvom se stanju nalazi Rodrygo i hoće li propustiti narednu ili više utakmica. Naravno, poseban bi udarac za Kraljeve bio da ne igra na Etihadu, a podsjetimo da je upravo mladi krilni fudbaler postigao jedan od tri gola u prvoj utakmici.

Rodrygo je jako važan za Real ove sezone i Brazilac je do sada na 43 meča dao 16 golova uz 8 asistencija. Od 2019. godine je član Kraljeva, ali se u posljednje vrijeme pojačavaju glasine da bi ga klub mogao prodati na ljeto jer će doći Kylian Mbappe.

Postoje ekipe koje su ga spremne dovesti, a posebno se dopao treneru Cityja Pepu Guardioli, dok je interesantnu izjavu dao i prvi čovjek Reala Florentino Perez, rekavši: "Da Rodrygo već nije Realov, platio bih ga 200 milion eura odmah".

Potražite više informacija na temu La Liga:

To valjda jasno pokazuje kakvo mišljenje u Madridu imaju o njemu i zaista je teško očekivati da ga prodaju na kraju sezone bez obzira kakva ponuda dođe na njihovu adresu.

Što se tiče naredne utakmice s Mallorcom, očekuju se određene promjene u odnosu na prošli meč sa Cityjem i svakako Ancelotti želi da sačuva neke bitne igrače i da ih odmori, a sada već možemo konstatovati da će Rodrygo biti pošteđen nastupa naročito nakon današnjeg udarca.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti