Da li je istinita priča da će svaki igrač Saudijske Arabije dobiti po jedan Rolls-Royce?

Igrač sve demantovao

Da li je istinita priča da će svaki igrač Saudijske Arabije dobiti po jedan Rolls-Royce?

Edmir Škorić

Svi reprezentativci Saudijske Arabije neće dobiti spektakularni primjerak automobila Rols-Royce Phantom nakon zbog pobjede nad Argentinom (2:1) na Svjteskom prvenstvu.

Saudijska Arabija ostvarila je najveću pobjedu u povijesti na svjetskim prvenstvima preokrenuvši protiv Lionela Mesija i njegove Argentine na 2:1.

Nakon toga, u medijima se pojavila priča o tome kako će svako od igrača dobiti po jedan Rolls-Royce vrijedan 450.000 eura za nagradu od strane saudijske kraljevske porodice.

Saudijski reprezentativci su demantovali tu priču, te kazali da je dovoljna nagrada to što su dobili priliku da nose dres svoje zemlje na Mundijalu u Kataru.

"Nije istina. Ovdje smo da služimo svojoj zemlji i činimo najbolje, tako da je to naše najveće postignuće", rekao je Al-Shehri, strijelac jednog gola u pobjedi nad Argentinom, na konferenciji za novinare.

Zanimljivo, prvi put je jedan saudijski nogometaš dobio Rolls Royce od kraljevske porodice davne 1994. godine za vrijeme Svjetskog prvenstva u nogometu. Saeed Al-Owairan dobio je luksuzni automobil nakon pobjede Saudijske Arabije nad Belgijom od 1:0.

Prijestolonasljednik Mohammad bin Salman Al Saud najavio je nacionalni praznik dan nakon što je Saudijska Arabija u utorak srušila Argentinu pred 80.000 navijača na stadionu Lusail.

Saudijci su u drugom kolu poraženi od Poljske s 2:0, a u trećem će se sastati s Meksikom i idalje gaje nade da će se po drugi put u povijesti plasirati u osminu finala Mundijala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Najveći uspjeh na Svjetskim prvenstvima Saudijska Arabija postigla je 94., kada su prošli grupu.

Igrači arapske reprezentacije dolaze iz Saudijske Arabije i skoro svi igraju za Al-Hilal, najveći klub u zemlji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi