Houssem Aouar potpisao za Romu

Mourinho doveo pojačanje u vezni red

Houssem Aouar potpisao za Romu · Zvanično

E. Oštraković

Dok se medijska prašina podiže oko mnogih klubova i njihovih pojačanja, trener Rome Jose Mourinho trenutno sve radi u miru i tišini.

Niko nije previše govorio o tome da Mourinho pregovara sa fudbalerom Lyona Houssemom Aouarom, ali su novinari iz Francuske potvrdili da je transfer završen.

Naime, Aouaru je istekao ugovor sa Lyonom, a on je odlučio da njegova naredna destinacija bude Italija i ekipa Rome.

Sve je dogovoreno, te se čekalo još samo da ugovor bude i zvanično potpisan, kako bi ovaj fudbaler postao dio Rome.

Prema pisanju L'Equipea i to se desilo. Aouar je potpisao sve dokumente, te je i zvanično postao fudbaler tima iz Rima.

Oglasi

"Houssem Aouar je potpisao ugovor sa Romom. Sve će biti zvanično u narednim satima", stoji u objavi čiji je izvor L'Equipe.

Naravno ubrzo bi trebalo sve biti i ozvaničeno, te bi fudbaler trebao "osvanuti" u bojama svog novog kluba.

Aouar je ranije ove godine također prešao na vjernost alžirskoj reprezentaciji, koju je prihvatio ispred Francuske.

Zbog povreda je ove sezone skroz ispao iz ritma i sakupio je samo 14 nastupa u Ligi 1, od čega je samo šest puta bio starter, ali se u Romi nadaju da će u Italiji oživjeti karijeru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Njegovim dovođenjem značajno će se pojačati vezni red Rome, pošto su tu Nemanja Matić, Lorenzo Pellegrini, Bryane Cristante, Georgini Wijnaldum, Cristian Volpato, ali i reprezentativac BiH Benjamin Tahirović.

Uz to, Roma će nastojati produžiti posudbu Wijnaldumu iz PSG-a, pa je za očekivati da ipak neki odu ili na posudbe ili će ih klub prodati. Dolazak Aourara mogao bi svakako poremetiti planove i našem Tahiroviću.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti