Roma demantovala medijske napise o Džeki!

Neosnovane tvrdnje

Roma demantovala medijske napise o Džeki!

Admin Čaušević

Edin Džeko je zimus postao kapiten Rome nakon Alessandra Florenzija. S obzirom na kvalitet i popularnost najzanimljivije Vučicin igrač italijanskim medijima. 

Na Apeninima se jutros pojavila informacija kako u slučaju da se ne završi sezona Roma planira smanjiti Džekinu platu ili će u suprotnom iskusni napadač biti stavljen na tržište.

Džeko na godišnjem nivou s bonusima zaradi 7 miliona eura, a prema pisanju Gazzette dello Sport klupsko rukovodstvo mu je ponudilo smanjenje plate za 15 %, ali i produženje ugovora do 2023. godine.

Nekoliko sati kasnije Roma je u odgovoru italijanskoj novinarskoj agenciji ANSA jasno poručila da su u rimskom klubu potpuno zadovoljni Džekom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Roma je potpuno zadovoljna kako se Edin ponašao kao kapiten i to još više u ovako osjetljivom trenutku. Ne postoji nikakva strategija da se mijenja njegova budućnost, koja je u Romi, te u klubu uopšte nisu razmišljali da ponovo razmatraju dogovor s igračem", stoji u Rominom demantu.

Iz Rome su naveli kako su neosnovana i pisanja pojedinih medija da je postignut dogovor o ostanku Henrikha Mkhitaryana i Chrisa Smallinga.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi