Roma dovela veliko pojačanje kojeg se sjećaju i navijači FK Sarajevo
Mancini je bio strijelac gola protiv FK Sarajevo prošle godine

Stiže zamjena za Kostasa Manolasa

Roma dovela veliko pojačanje kojeg se sjećaju i navijači FK Sarajevo

S. Pašalić

Roma je postigla dogovor sa Atalantom oko transfera Gianluce Mancinija, prenosi Sky Sport Italia.

Cijeli transfer je vrijedan 26 miliona eura, a rimski klub će prvo platiti Atalanti 2 miliona za jednogodišnju posudbu, a na kraju sezone će platiti još 19 miliona i 5 miliona za bonuse.

Mancini je 2017. godine stigao u Atalantu iz Perugie za samo 300 hiljada eura, a prošle sezone je odigrao 35 utakmica i postigao je 6 golova i sutra bi trebao stići u Rim na ljekarske preglede.

On je nastupio i u prvoj utakmici 2. pretkola Evropske lige koju je Atalanta prošle godine igrala protiv FK Sarajevo.

U prvoj utakmici italijanski klub je vodio nakon prvog poluvremena sa 2:0, a FK Sarajevo je uspio u nastavku stići do 2:2. Strijelac drugog gola u ovoj utakmici za Atalantu je bio upravo Mancini. Ipak, u uzvratu je Atalanta na Koševu stigla do visoke pobjede od čak 8:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GospodinIzSarajeva
Pašaliću jesi ga svršio zato što si napisao ovo,jebem li ti sve
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi