Mourinho u Turskoj "bocnuo" Džeku: "Edin ima 35 godina..."

Poredio napadače

Mourinho u Turskoj "bocnuo" Džeku: "Edin ima 35 godina..."

A. Čaušević

Rome u četvrtak i zvanično počinje svoju sezonu. Vučica će gostovati Trabzonsporu u susretu play-offa Konferencijske lige. 

Bit će to jedna potpuno druga Roma jer su mnogi nositelji igre iz prošlih sezona otišli, prije svih Edin Džeko, dok je na klupi stigao i Jose Mourinho.

Džeku će ubuduće u napadu Vučice mijenjati Tommy Abraham koji je stigao iz Chelseaja te je već zadužio devetku koju je proteklih godina nosio Dijamant.

Uoči utakmice protiv turskog predstavnika Mourinho je govorio o svojim napadačima, a napravio je paralelu između Džeke i Abrahama.

"Kada se počelo pričati o Edinovom odlasku počeo sam da se osjećam zabrinuto, ali su Tiago (sportski direktor Rome) i klub situaciju riješili na fantastičan način", rekao je portugalski stručnjak te nastavio:

"Abraham nema prošlost kao Edin koji ima 35 godina, ali je Tammy osvojio sve. Od Premiershipa do Lige prvaka, ali je još uvijek mlad i ima veliki potencijal."

"Ne možemo porediti naše napadače sa Ronaldom, Giroudom ili Edinom, ali smo uvjereni u njihov kvalitet", završio je Posebni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, prije Abrahama u Romu je stigao i Eldor Shomurodov iz Genoe za 17 miliona što znači da je Roma samo za napadače u ovom prijelaznom roku potrošila skoro 60 miliona eura.

Podsjećanja radi, Džeko je nakon šest godina napustio Romu i otišao u Inter i to besplatno. S Nerazzurrima je potpisao dvogodišnji ugovor. Milanski klub je dužan Romi platiti 1.5 miliona eura ukoliko na kraju sezone izbori plasman u Ligu prvaka. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Nije ga bocnuo nego je rekao realno a ako bolje pročitate shvatiti će te da je ga čak i pohvalio....mislim da vam je naslov glup
32 0
Ade1
Aa ja naslova i teksta pa ništa nije povezano pa možete li vi i jedan članak kakao treba napisati
25 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi