Džeko u glavnoj ulozi: Da li ovaj potez Fonsece znači da se Roma predala i prije revanša?

Prvi meč protiv Uniteda izgubili sa 6:2

Džeko u glavnoj ulozi: Da li ovaj potez Fonsece znači da se Roma predala i prije revanša?

Haris Zilić

Ekipa Rome večeras ima težak zadatak u revanš utakmici polufinala Evropa lige.

Vučica je u prvom meču sa 6:2 poražena od Manchester Uniteda, tako da im večeras treba čudo i trijumf od 4:0 ili 5:1 što je zaista teško za povjerovat, ali u fudbalu su čuda iapk moguća.

Sudeći prema najavama italijanskih medija, Rimljani kao da su se već "predali", čemu svjedoči i sastav koji će Fonseca večeras izvesti na travnjak.

U prvih 11 prema najavama neće biti našeg Edina Džeke tu je u napadu Mayoral, a ima i još nekih rotacija.

Roma bi večeras trebala igrati u sastavu: Mirante, Mancini, Smalling, Ibanez, Karsdorp, Cristante, Villar, Peres, Pellegrini, Mkhitaryan i Mayoral.

Fonseca u ovom duelu zbog povreda ne može računati na čako sam fudbalera, a to su Clafiori, El Shaarawy, Kumbulia, Lopez, Pedro, Spinazzola, Veretout i Zaniolo.

Oglasi

Romi do kraja sezone predstoji borba za plasman u UEFA Conference ligu, tačnije borba za sdmo mjesto u Seriji A sa ekipom Sassuola. Jedino ako se ne desi čudo pa Roma ne osvoji Evropa ligu, onda bi u tom slučaju naredne sezone igrali ligu prvaka.

Početkom sedmice odjeknula je i bomba da će Romu od naredne sezone sa klupe predvoditi Jose Moruinho.

Jose Mourinho novi trener Rome!

Roma je početkom sedmice da će Jose Mourinho biti trener ovog kluba od nove sezone.

Rimski klub je prvo objavio da Paulo Fonseca neće dobiti novi ugovor i da će napustiti klub na kraju ove sezone.

Portugalski stručanjak se nije proslavio ove sezone na klupi rimskog kluba, a nakon debakla na Old Traffordu bilo je jasno da će teško ostati trener Rome i u narednoj sezoni.

Fonseca je prvo odbio dati ostavku nakon meča protiv Manchester Uniteda, a na kraju su u klubu odlučili da on ostane do kraja sezone kada će napustiti klub jer mu ističe ugovor.

Ubrzo nakon toga Roma je oduševila svoje navijače objavom da je Mourinho novi trener.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Iz kluba su potvrdili na zvaničnoj stranici da su postigli dogovor s Mourinhom koji će preuzeti klubu Rome na kraju ove sezone. Posebni se tako vraća u Italiju nakon 11 godina i triplete koju je osvoji s Interom.

Mozzart nudi sjajne kvote na pobjedu Rome u revanšu. Prognozu meča OSTAVITE OVDJE.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Glup naslov do daske, posto ne igra Dzeko Roma se je predala, ma taman da im igra Mbape, pa bi bilo tesko nadoknaditi 4 razlike protiv Manchester Uniteda. Sa Dzekom ili bez Dzeke Roma se je svakako predala, jer nema nikakve sanse, Dzeko nije iskoristio 3 penala u "Seriji A" za redom u Romi, prvo je fulao dva penala za redom, onda poslije toga nije dugo bio izvodjac penala da bi protiv Sampdorie opet fulao penal.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi