Roma i Arsenal pregovaraju oko dva transfera, u sve uključen i Mino Raiola

Da li će se dogovoriti?

Roma i Arsenal pregovaraju oko dva transfera, u sve uključen i Mino Raiola

E. Čaušević

Armenski fudbaler Henrikh Mkhitaryan početkom ove sezone stigao je u Romu na posudbu iz Arsenala.

Mkhitaryan je imao malih problema s povredama ove sezone, ali u mečevima u kojima je nastupio ostavio je dobar utisak. Zbog toga u Romi ozbiljno razmišljaju o tome da otkupe ugovor Armenca od londonskog kluba.

La Gazzetta dello Sport jutros piše da Roma i Arsenal pokušavaju pronaći zajednički jezik, a u pregovorima im pomaže i Mino Raiola. Roma i Arsenal pregovaraju oko dva transfera.

Naime, Roma želi dovesti Mkhitaryana za 14 miliona eura koliko za njega traže Topnici, a u suprotnom pravcu mogao bi Justin Kluivert kojeg bi Arsenal mogao platiti oko 35 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zanimljivo da je upravo Raiola agent obojice igrača i pokušava pronaći najbolje rješenje s klubovima. Kluivert je odigrao ove sezone 27 mečeva, te je zabio sedam golova i upisao tri asistencije, te je skrenuo pažnju Arsenala.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi