Roma i Milan su zainteresovani, ali iz Bergama poručuju: Gasperini ostaje ovdje!

Oglasio se i direktor Atalante

Roma i Milan su zainteresovani, ali iz Bergama poručuju: Gasperini ostaje ovdje!

Atalantin projekat ide u pravom smjeru. Ekipa iz Bergama želi biti stalni učesnik evropskih takmičenja, a sljedeće sezone možda zaigra i u Ligi prvaka.

Atalanta je četiri kola prije kraja sezone Serije A na četvrtoj poziciji i za mjesto u grupnoj fazi Lige prvaka će se boriti sa Romom, Torinom, Milanom i Lazijom.

Iako je Atalanta loše počela sezonu, u Bergamu ni u jednom momentu nisu ni pomišljali okrenuti leđa Gian Pieru Gasperiniju, treneru od ključne važnosti za čitav, dugotrajni projekat.

Gasperini je u Atalantu stigao na ljeto 2016. godine, apsolutno je osvojio srca navijača, a njegov aktuelni ugovor sa klubom iz Bergama važi do 2021. godine.

Ipak, mnogo je onih, pogotovo u Italiji, koji bi željeli vidjeti 61-godišnjeg stručnjaka na svom platnom spisku.

U proteklim sedmicama se Gasperini povezivao sa Milanom i Romom, ali je sada izvršni direktor Atalante "upozorio" sve klubove da ni ne pokušavaju dovoditi trenera ekipe iz Bergama jer on ostaje tu gdje jeste.

"Slažem se sa onim što je rekao predsjednik. Gasperini ostaje ovdje. Uradio je fantastičan posao", izjavio je Luca Percassi za Gazzetta dello Sport, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ima se još igrati, na kraju možemo izgubiti sve. Iza rezultata stoje strast i priprema".

"Uzeli smo tim iz Serije B i do ovdje stigli postepenim radom", dodao je Percassi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije