O prokletstvu koje je ove sezone zadesilo italijanske klubove pričat će se decenijama!

Za rubriku vjerovali ili ne

O prokletstvu koje je ove sezone zadesilo italijanske klubove pričat će se decenijama!

E. Oštraković

Ekipa Manchester Cityja večeras je po prvi put u historiji kluba osvojila Ligu prvaka i to tako što su u finalu sa 1:0 bili bolji od Intera.

Jedini gol na utakmici viđen je u 68. minuti, a strijelac historijskog gola za Građane bio je ni manje ni više nego Rodri.

Nakon toga, u samoj završnici utakmice Inter je imao nekoliko dobrih prilika, ali je svaki put tragičar bio Lukaku.

Obzirom da je i Inter večeras poražen, to znači da su italijanski klubovi u ovoj sezoni pravi gubitnici.

Naime, po prvi put ikada tri tima iz iste zemlje izgubili su tri finala u evropskim takmičenjima u jednoj sezoni.

Oglasi

Zaista se može reći kao da je neko prokleo timove iz Italije, a radi se o Romi, Fiorentini i večeras Interu koji je poražen u finalu Lige prvaka.

Roma je igrala u finalu Evropske lige, a njihov protivnik bila je ekipa Seville koja kao da je "vlasnik" ovog takmičenja.

 Imala je Roma prednost, ali su na kraju poraženi nakon penala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U finalu konferencijske lige protivnik Fiorentine bila je ekipa West Hama, a ni u toj utakmici tim iz Italije nije ostvario pobjedu.

Bilo je neriješeno i kada su svi čekali produžetke, Bowen je istrčao sjajnu kontru, te je postigao gol za pobjedu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

krems_krems12
Klubovi koji su do finala imali nevjerovatnu srecu, pogotovo Inter. Bilo je ocekivano da izgube finale, jer njihovi protivnici su mnogo kvalitetniji.
0 1
user1658611289
Niko njih nije prokleo nego nemaju kvalitete. Ni dan danas mi nije jasno kako je Roma preživjela polufinale sa Leverkusenom. O Interu da ne pričam i njihovoj sreći sa žri****m !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi