Roma je na kraju razočarala Tottija, ali je on dokazao svoju ljubav: "Taj klub me želio, ali..."

Želio je nastaviti igrati, ali je svejedno otišao u penziju

Roma je na kraju razočarala Tottija, ali je on dokazao svoju ljubav: "Taj klub me želio, ali..."

Endin Čaušević

Legendarni italijanski fudbaler Francesco Totti je prije tri godine odlučio završiti svoju bogatu igračku karijeru iako je imao želju da odigra barem još jednu sezonu.

Totti je posljednji meč odigrao protiv Genove i imao je zaista spektakularan oproštaj na Olimpicu. Cijelu karijeru proveo je u dresu Rome iako je u nekoliko navrata mogao otići, a posebno se pamti kada je odbio ponudu Real Madrida.

Iako je prije tri godine okačio kopačke o klin priznao je da je imao tada želju da odigra barem još jednu sezonu. Totti je to jasno rekao čelnicima kluba, ali u Romi nisu bili baš oduševljeni tom idejom, te nisu ponudili legendi Vučice novi ugovor.

U razgovoru za Sky Sports Totti je priznao da je želio ostati još malo na terenu, ali da se to nažalost nije desilo. Još jednom je pokazao kolika je njegova ljubav prema Romi iako ga je klub sigurno razočarao odlukom da mu ne ponude novi ugovor.

Totti je otkrio da je prije tri godine Sampdoria htjela da ga angažuje, te da je predsjednik ovog kluba uradio sve kako bi ga doveo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sampdoria me željela dovesti na sve načine. Ferrero me zvao svaki dan i govorio da želi da dođem i da će mi dati sve što želim. Moram priznati da sam bio u dilemi jer sam želio nastaviti igrati. Osjećao sam da mogu fudbalu dati još nešto, ali na kraju ne bih postigao ništa odlaskom u Sampdoriju", rekao je Totti i dodao.

"Jedina stvar koja mi je bila na umu jeste da nosim u karijeri samo jedan dres. Tokom svih tih 24 godine igrao sam samo za Romu. Odlučio sam da se penzionišem jer igranjem za drugi klub bi sve te uspomene bile izbrisane".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi