Roma je primorana da proda Pjanića?

Zbog finansijskog fair playja

Roma je primorana da proda Pjanića?

Endin Čaušević

Miralem Pjanić je glavna tema mnogih evropskih medija jer se već nekoliko sedmica povezuje sa odlaskom u Juventus.

Iako su iz Rome demantovali da je transfer u Juventus dogovoren, te da nemaju namjeru prodati Pjanića, čini se da je situacija sada znatno drugačija. Naime, prema pisanju italijanskih medija Roma bi mogla biti primorana da proda bh. reprezentativca kako bi ispoštovala finansijski fair play.

Roma ima još nešto više od mjesec dana roka da ispoštuje finansijski fair play, odnosno da na račun UEFA-e uplati još 30 miliona eura. Poznato je da Pjanićeva otkupna klauzula iznosi 38 miliona eura što je idealno za čelnike Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko rimska ekipa ne izvrši svoje obaveze prema finansijskom fair playju sigurno će biti kažnjena od strane UEFA-e suspenzijom igranja u evropskim takmičenjima. Kako piše "Football Italia" bh. reprezentativac bi mogao biti "žrtva" Rominih obaveza prema UEFA-i.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti