"Više sam u Romi naučio za godinu nego u Arsenalu za deset"

Poljskom golmanu ističe posudba u Romi

"Više sam u Romi naučio za godinu nego u Arsenalu za deset"

Endin Čaušević

Poljski golman Wojciech Szczesny izjavio je da je na posudbi u Romi dosta toga naučio od Luciana Spallettija.

Szczesny je u Romi na posudbi do kraja sljedećeg mjeseca i prema svemu sudeći vratiti će se u Arsenal. Roma ima namjeru da otkupi njegov ugovor od londonske ekipe, ali još uvijek se nisu dogovori sa čelnicima Arsenala. Poljak je dao zanimljivu izjavu o vremenu koje je proveo u Rimu.

"Za ovih četiri mjeseca koliko je Spalletti na klupi Rome naučio sam više nego što sam naučio za deset godina sa Wengerom u Arsenalu. Znam gdje ću igrati naredne sezone, ali ne želim to još da kažem. Ako ostanem u Romi potruditi ću se da se dalje razvijam, a ako se vratim u Arsenal dat ću sve od sebe da iskoristim ovo iskustvo", rekao je Szczesny.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je dodao da je dolazak u Romu bio pravi potez u njegovoj karijeri, te da će to zasigurno obilježiti njegovu karijeru. Szczesny s Arsenalom ima još dvije godine ugovora, a londonski klub je plaćao veći dio plate tokom njegovog boravka u Romi.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi