Roma kreće u veliki šoping: Tri fudbalera na meti Vučice

Žele golmana, veznjaka i napadača

Roma kreće u veliki šoping: Tri fudbalera na meti Vučice

Čelnici Rome ovih dana kreću u veliku ljetnu kupovinu, barem tako prenosi Corriere dello Sport.

Pomenuti izvor kaže kako je Vučica zainteresovana za trojicu fudbalera i to golmana Barcelone Jaspera Cillessena, veznjaka Napolija Amadoua Diawaru i napadača iste ekipe Driesa Mertensa.

Diawara je ispao iz prvog tima Napolija tako da će gotovo sigurno napustiti klub ovog ljeta, a Roma se pojavljuje kao prva opcija za dovođenje.

Njegov saigrač Dries Mertens je i prošle sezone bio jedan od ključnih igrača Napolija kojeg vodi Carlo Ancelotti, ali ima još samo godinu ugovora i narednog mjeseca će napuniti 32 godine. Upravo sve to ukazuje na mogući odlazak iz kluba i selidbu upravo u Rim.

Kada je riječ o Cillessenu, on je već godinama rezervna opcija na golu Barcelone. Priliku za igru dobija vrlo rijetko i mnogi smatraju da mu je to pomalo dosadilo pa će i on potražiti novu sredinu. S druge strane, u Vučici nisu sretni kako je švedski golman Robin Olsen branio u protekloj sezoni.

Inače, Vučica naredne sezone neće igrati Ligu šampiona i sasvim je jasno da će joj to biti otežavajuća okolnost kada bude dovodila nove igrače.

Treba reći i to da će rimska ekipa ovog ljeta vjerovatno ostati bez dva vrlo važna igrača, Kostasa Manolasa i Edina Džeke. Manolas se dovodi u vezu upravo s Napolijem, dok bi kapiten reprezentacije BiH trebao vrlo brzo i zvanično postati član Intera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Upravo zbog toga Roma će morati pojačati tim koji će naredne sezone za cilj imati minimalno povratak u Ligu prvaka. 

Dodajmo i to da je novi trener Vučice nedavno postao Paulo Foncesca. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi