Roma na putu za Napulj, Fonseca već odlučio hoće li Džeko igrati, promijenjen i sudija

Vučicu čeka Derbi sunca

Roma na putu za Napulj, Fonseca već odlučio hoće li Džeko igrati, promijenjen i sudija

A. Čaušević

Romu večeras od 21:45 čeka Derbi sunca na San Paolu protiv velikog rivala Napolija i direktnog konkurenta u borbi za plasman u Europa ligu. 

Romina ekspedicija je jutros otputovala u Napulj sa željezničke stanice u Rimu, a među putnicima nalazio se i Edin Džeko.

Džeko posljednje dvije utakmice se i nije naigrao. Protiv Milana je zamijenjen u drugom poluvremenu, dok protiv Udinesea uopšte nije bio starter.

Ipak, u najavi utakmice Paulo Fonseca je kazao da će iskusni napadač definitivno igrati u večerašnjem susretu.

"Jasno je da će Džeko igrati. Mislim da je i Mkhitaryan jaka opcija, vidjet ćemo kako se Peres osjeća. Igrali smo prije dva dana, ima više opcija", rekao je portugalski stručnjak.

Novitet na listi pozvanih fudbalera i ohrabrenje za Vučicu u finišu sezone je povratak odličnog veznjaka Nicole Zaniola koji je iza sebe ostavio tešku povredu.

Inače, nekoliko sati uoči utakmice došlo je i do promjene glavnog arbitra. Meč je trebao suditi Marco Di Belo, ali je jutros iz Lege Serie A stiglo saopštenje da će pravdu dijeliti iskusni Gianluca Rocchi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, prema prognozama i obzirom na formu Napoli je favorit u ovom susretu. Najbolje kvote za duel podno Vezuva nudi kladionica Mozzart. Kompletnu ponudu pogledajte ovdje.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi