Roma "pala" u Bologni, Di Francesco u milosti i nemilosti Monchija

Novi poraz Rome, Lazio slavio

Roma "pala" u Bologni, Di Francesco u milosti i nemilosti Monchija

Fudbaleri Rome danas su doživjeli novi poraz u Seriji A.

Bolja od ekipe trenera Eusebija Di Francesca bila je Bologna koja je na domaćem terenu slavila sa 2:0. Iako to rezultat možda i ne govori, pobjeda Bologne je sve samo ne zaslužena, ali u fudbalu se na kraju ipak pikaju golovi, a domaći su ih danas postigli više od Vučice.

Roma je bila mnogo bolja ekipa, posebno u prvom dijelu susreta. Vučica je bila pod imperativom pobjede na ovom susretu nakon što je doživjela nekoliko vezanih poraza, ali ipak nije uspjela da prekine negativan niz na stadionu Renato Dall'Ara. Roma je zaprijetila već u 10. minuti preko Federica Fazija, ali golman domaćih je odbranio njegov šut. Sredinom prvog dijela dobru priliku je imao je Justin Kluivert, ali je oklijevao i na kraju vrlo loše šutirao.

Kazna je uslijedila samo šest minuta kasnije kada je Bologna povela preko Federica Mattiella. Samo četiri minute kasnije Florenzi je pokušao, ali pored gola. Krajem prvog dijela opasan šut glavom je ponovo uputio Fazio, ali golman mu ponovo brani. U sudijskoj nadoknadi šansu je imao i Lorenzo Pellegrini, ali promašuje prazan gol sa svega nekoliko metara.

U drugom poluvremenu Roma je također dominirala, ali Bologna je ponovo bila ta koja je postigla gol. Domaći su to uradili u 59. minuti kada je Santander pogodio mrežu Olsena. Roma je do kraja pokušavala preko Džeke i Florenzija, ali bezuspješno.

Vučica sada ima samo jednu pobjedu iz pet mečeva, dok je Bologni ovo bio prvi trijumf, ali i prvi postignuti golovi ove sezone. Dakle, iz svega definitivno možemo zaključiti da se stolica Eusebija Di Francesca opasno trese, ali teško je vjerovati da će mu sportski direktor Monchi baš danas uručiti otkaz.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Od ostalih rezultata izdvojit ćemo visoku pobjedu Lazia protiv Genove od 4:1. Nekadašnji bh. reprezentativac Senad Lulić odigrao je cijeli meč za domaće i upisao asistenciju za Milinković-Savića. Strijelci su još bili Caicedo i dva puta Ciro Immobile. Udinese je slavio u gostima protiv Chieva sa 2:0.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Saimai1316
Pa nista drugo nisu ni zasluzili.pa oni nemogu 2 tacna pasa uvezati kako treba.ma sve ko sami amateri
10 1
Ibro
Nije interesanto ni gledati seriju A
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi