Roma ponudila Džeki novi ugovor i veću platu

Javljaju novinari u Italiji

Roma ponudila Džeki novi ugovor i veću platu

Edmir Škorić

Igrača poput Edina Džeke Roma ne želi izgubiti, pa će učiniti sve da se nastavi saradnja unatoč činjenici da se bh. reprezentativac primiče 35. godini života.

Džeko je s nedavna dva gola Sampdoriji samo dodatno potvrdio klasu, ali i natjerao čelnike rimskog kluba da odmah krenu u akciju, te da mu omoguće novi ugovor, a koji bi mogao biti potpisan već na kraju ove sezone.

On je trenutno ugovorom za Romu vezan do ljeta 2022. godine, dakle još dvije godine, ali u Romi žele da mu daju ugovor prema kojem će Džeko ostati do ljeta 2023. godine, što bi ujedno moglo značiti da će na Olimpicu i okončati bogatu i veliku karijeru.

Ovaj potez bi Džeki donio i dodatne novčane povišice, a prvenstveno bi njegova plata bila povećana sa pet na šest miliona eura. Podsjetimo, Džeko je u prvom ugovoru s Romom dobio 4,5 miliona eura godišnje, pa je novim (trenutnim) ugovorom Roma odlučila da mu godišnje plaća pet, a sada i šest miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je potpuna ikona Rome i za ovih pet godina koliko je proveo na Olimpicu zlatnim slovima se upisivao u povijesne stranice Vučice.

Ove sezone Džeko je postigao 14 golova i dojam je da je jedna od rijetkih svijetlih tačaka u ekipi koja ne nudi dojam da je spremna da ponovo igra u Ligi prvaka ili da se bori za Scudetto.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hadys
Džeko je institucija za sve napadače na svijetu.Bravo dijamantu
4 1
zaboti janos
Roma prodala sve sto valja jer ima Edia koji zabija
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi