Uprava Rome će odmah reagovati nakon fantastične partije Džeke?

Dijamant dobija novi ugovor?

Uprava Rome će odmah reagovati nakon fantastične partije Džeke?

Kapiten Rome Edin Džeko pokazao je i u susretu protiv Sampdorije prije dvije noći da je još uvijek najbolji igrač svog tima, a čini se kako će to i uprava Rimljana znati cijeniti. 

Podsjetimo, Džeko je prije dvije noći postigao dva pogotka protiv Sampdrije i na taj način donio vrijedna tri boda svojoj ekipi.

Dva dana nakon meča La Gazzetta dello Sport prenosi da uprava Rome ima namjeru ponuditi novi ugovor svom kapitenu. Podsjetimo, Dijamant je prije samo godinu dana stavio potpis na trogodišnji ugovor s Vučicom koji ga za Olimpico dakle veže do ljeta 2022. godine. Sada bi mu, ako je vjerovati pomenutom izvoru, trebalo biti ponuđeno produženje saradnje na dodatnih godinu dana.

Sarajlija se prošlog ljeta povezivao s Interom, al obzirom da, prema pisanju nekih italijanskih medija, Nerazzurri ponovo gledaju u istom pravcu, Vučica se želi osigurati i dodatno 'zaključati' svoju prvu zvijezdu.

Ukoliko stavi potpis na produžetak saradnje do ljeta 2023. godine to znači da će Džeko u dresu Rome igrati najmanje do svoje 37. godine. To samo pokazuje koliko povjerenje ima Vučica u njega, a i sam Džeko je to zaslužio obzirom da je dokazao kako su godine za njega samo broj.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone je ponovo fantastičan jer je u italijanskom prvenstvu već postigao 14 golova i dodao šest asistencijas. Ako gledamo sva takmičenja, do sada je upisao 17 pogodaka i dodao devet asistencija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi