Roma popustila, Pjanić novi igrač Juventusa?

Čeka se još zvanična potvrda transfera

Roma popustila, Pjanić novi igrač Juventusa?

Edmir Škorić

Različiti mediji u Italiji objavili su da je sve završeno i da je Miralem Pjanić novi igrač Juventusa.

Gazzetta dello Sport, Sky Sports, Football Italia i još neki ugledni mediji objavili su kako je Juve postigao dogovor s Romom, te kako će Pjanić za 30.5 miliona eura obući crno-bijeli dres.

Direktor Juventusa Beppe Marotta je navodno bio u Rimu jučer (četvrtak), obavio je razgovore s Pjanićem, koji je pristao na petogodišnji ugovor s klubom iz Torina.

Pjanić će po sezoni zarađivati 4.5 miliona eura uz dodatne bonuse, a sigurno da je Juve napravio pravi potez.

Roma je odolijevala s napadima drugih klubova na bh. veznajak, no kako se Antonio Rudiger povrijedio, a koji je također bio potencijalni izvor dobre zarade, klub je odlučio da pusti našeg nogometaša.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Još čekamo zvaničnu potvrdu transfera, a ona bi se trebala ubrzo pojaviti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi