Roma prevarila tehnologiju, Perottiju se smiju zbog penala

Rimljani jedva do pobjede sinoć

Roma prevarila tehnologiju, Perottiju se smiju zbog penala

Edmir Škorić

Roma je sinož s 1:0 savladala Cagliari, a da nije postignut gol u petoj minudi nadoknade ko zna kako bi zaspao Diego Perotti.

Fazio je u nadoknadi uspio da zabije i spasi Romu, odnosno donese joj važnu pobjedu nakon jedne kraće rezultatske krize, ali mogla je Vučica i ranije da stekne prednost.

Džeko je izborio penal u 53. minuti, a Diego Perotti je preuzeo odgovornost. Iako mu je ove sezone praska da sigurno zabija s 11 metara, ovaj put se šetao do bijele tačke i onda očajno pucao.

Nije bilo zaleta, pa samim tim ni jačine u udarcu, a gostujući golman je sve to dobro odvagao i lako odbranio.

Osim toga, gol Fazija je postignut nakon igranja rukom, ali sudiji nije pomogla niti VAR. Iako je proveo minut gledajući sporni detalj, na kraju je svejedno pokazao na centar i Roma je mogla da slavi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi