Još jedna nestvarna greška: Roma napravila previše izmjena
Foto - EPA

FIFA pravilo ne važi u Kupu Italije

Još jedna nestvarna greška: Roma napravila previše izmjena

M. Šljivak

Roma je sinoć poražena na Olimpicu od Spezije (2:4) i ostala je bez plasmana u četvrtfinale Kupa Italije.

Spezia je slavila nakon produžetaka, a Roma je u ovom meču napravila još jedan propust i to nije prvi put da im se dešava ove sezone.

Rimski tim je u ovom meču napravio čak šest izmjena iako je po pravilima dozvoljeno pet, ali s obzirom na to da su ispali iz Kupa ne očekuju se nikakve sankcije.

FIFA u svom pravilniku dozvoljava dodatnu izmjenu u produžecima, ali pravila organizatora takmičenja (FIGC) su drugačija u italijanskom Kupu, te više od pet izmjena nije dozvoljeno.

Ovo je druga velika greška Rome. Na početku sezone su ostali bez boda kojeg su osvojili u Veroni (0:0) jer je Amadou Diawara igrao pod suspenzijom i susret je registrovan službenim rezultatom od 3:0 za Veronu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"O tome ćemo morati da popričamo. Očigledno da postoji problem", kratko je o svemu rekao trener Paulo Fonseca.

Da je susret završen u korist Rome gotovo sigurno bi rimski tim i ovaj meč zbog bizarne greške ostao bez pobjede.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dasler
Fonesca je stvarno komedija od trenera..
7 2
Dino69
Pa valjda je delegat ili cetvrti sudija trebao da upozori
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi