Roma prihvatila ponudu: Cengiz Under karijeru nastavlja u Engleskoj

Ide u Leicester

Roma prihvatila ponudu: Cengiz Under karijeru nastavlja u Engleskoj

E. Čaušević

Turski reprezentativac Cengiz Under se prethodnih sedmica uveliko povezivao s transferom u Napoli, ali na kraju su propali pregovori Rome i ovog kluba.

Roma je odlučila da Cengiz može napustiti klub ovog ljeta jer Paulo Fonseca ne računa na njega u novoj sezoni. Htjeli su ga iskoristiti kao dio transfera Arkadiusza Milika, ali je Napoli odbio tu opciju i poručili su da za Poljaka žele samo novac.

Očekivalo se da će Turčin nakon propalih pregovora ostati na Olimpicu, ali čini se da se to neće desiti. Naime, italijanski mediji objavili su danas da je Under na korak od odlaska u engleski Premiership.

Ugledni novinar Fabrizio Romano objavio je danas na Twitteru da ima informacije da će Cengiz Under potpisati za Leicester u narednim danima i da sigurno napušta Romu.

Navodno, klubovi su dogovorili jednogodišnju posudbu, ali će Leicester biti obavezan narednog ljeta da otkupi njegov ugovor. Na meti Leicestera prvo je bio Trincao iz Barcelone, ali su Katalonci odbili ponudu Lisica.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon toga klub s King Power stadiona okrenuo se Underu i čini se da je tu sve dogovoreno.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

jony1919
Barnes, Maddisson, Under i Vardy...kakav napad Leicestera...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi