Roma se raduje kiksu Juvea, Džeko tuguje zbog Belottija

Uzbudljiv dan u italijanskoj Seriji A

Roma se raduje kiksu Juvea, Džeko tuguje zbog Belottija

Fudbaleri Juventusa kiksali su danas u gostima kod Udinesea odigravši 1:1 u okviru 27. kola italijanske Serije A.

Nakon što je Roma jučer izgubila na domaćem terenu od Napolija (2:1) bilo ja jasno da bi Juve današnjom pobjedom vjerovatno osigurao novu titulu prvaka. Ipak, to se nije desilo jer je Udinese odigrao veoma dobar meč pa su uspjeli da otkinu bod lideru na tabeli.

Udinese je poveo u 37. minuti pogokom Zapate, a to je bio i konačan rezultat prvog poluvremena. Juve je u nastavku meča bacio sve karte u napad, a to im se isplatilo u 60. minuti kada je Bonucci pogodio nakon centaršuta Dybale za izjednačenje. Ipak, Stara dama nije mogla više od toga pa je ostalo 1:1. Miralem Pjanić je odigrao cijeli meč za gostujuću ekipu. Juve sada ima osam bodova više od drugoplasirane Rome.

Inter je slavio u gostima protiv Cagliarija sa 5:1. Strijelci za Nerazzurre bili su Perišić dva puta te po jednom Banega, Icardi i Gagliardini. Za domaće je pogodio Boriello. Inter je sada na 5. mjestu sa šest bodova manje od Napolija koji se nalazi na mjestu koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone.

Vrijedi istaći i utakmicu Torina i Palerma na kojoj su domaći slavili sa 3:1 a Belotti je postigao hat-trick za samo osam minuta. Sa nova tri gola on se izdvojio na prvom mjestu liste stijelaca jer sada ima 22 gola, odnosno tri više od Džeke i Higuaina. Toni Šunjić i Mato Jajalo nisu ulazili u igru za Palermo.

Crotone i Sassuolo su podijelili bodove odigravši meč bez golova, dok je Genoa slavila u gostima kod Empolija sa 2:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:





Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi