Roma se riješila još jedne legende kluba

Čelnici Vučice nastavljaju po starom

Roma se riješila još jedne legende kluba

Teme:

Ne zamjeraju navijači Rome aktuelnom rukovodstvu kluba na čelu sa gazdom Pallottom samo transfer politiku i "zbruku" u sportskom segmentu. Jedna od stvari preko koje nikako ne mogu preći jeste da Roma konstantno tjera legende i "djecu" kluba.

Najdrastičniji su bili primjeri Francesca Tottija i Danielea De Rossija, ali ima tu i slučajeva koji prolaze ispod radara.

Posljednja od legendi koje je Roma otjerala jeste Sebastiano "Sebino" Nela, nekada ratnik na terenu i član šampionske generacije iz 1983. godine, a do jučer i direktor ženskog tima Vučice.

Nela je za Romu igrao od 1981. do 1992. godine, da bi nakon toga obnašao niz funkcija u klubu.

Kao što je već rečeno, do jučer je bio direktor u "ženskom sektoru", a Roma je odlučila pustiti da njegov ugovor istekne, pa on više nije uposlenik rimskog kluba.

Posebno ogorčena tretmanom Sebastiana Nele je bila njegova kćerka Ludovica koja se oglasila na Facebooku, a njenu objavuje prenio Corriere dello Sport.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Dao si krv i suze za taj dres, za svoj tim, za svoju Romu i grad koji te usvojio... Nastavio si služiti i odavati čast imenu i vrijednostima historije koju je ovaj klub želio izbrisati. Jučer, neko je poželio da biše ne budeš dio OVE Rome", napisala je Ludovica, pa dodala:

"Ali istina je, dragi oče, da si ti historija Rome i da to niko ne može izbrisati iz sjećanja onih koji su te gledali kako nosiš taj dres".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi