Velika drama na Olimpicu: Mourinho podivljao, Tahirović debitovao

Remi Rome i Torina

Velika drama na Olimpicu: Mourinho podivljao, Tahirović debitovao

E. Škorić
Teme:

Roma i Torino odigrali su 1:1 u susretu 15. kola italijanske Serije A, ali finiš meča donio je veliku dramu.

Prvo poluvrijeme nije bilo uzbuđenja, mreže su mirovale, da bi Torino u 55. minuti došao do prednosti golom Linettyja.

U 69. minuti Jose Mourinho pravi trostuku izmjenu, a u igru ubacuje Dybalu koji se vratio nakon povrede, Belottija i Benjamina Tahirovića, Šveđanina bh. korijena kojem je ovo bio debi.

Nešto ranije je u igru ušao Nemanja Matić, pa će upravo iskusni Srbin u nadoknadi zabiti za bod domaćeg tima. Golu je prethodila prečka koju je zatresao Dybala.

Malo prije gola Matića, Romi je dosuđen penal jer je Lazaro zakasnio sa startom i faulirao Dybalu. Interesantno da je Belotti uzeo loptu da zabije gol svom bivšem klubu, ali je pogodio stativu.

U 89. minuti, dakle prije svih tih dešavanja, Jose Mourinho je podivljao zbog jedne sudijske odluke, pa je dobio direktan crveni karton.

Oglasi

Sjajan završetak utakmice, mada Romi ostaje žal što nije pobjedom došla na peto mjesto ispred Juventusa i Atalante, ovako će ostati sedma sa 27 bodova. Torino je deveti sa 21 bodom.

U prvoj nedjeljnoj utakmici kola Inter je u Bergamu pobijedio Atalantu s 3:2 uz dva gola Edina Džeke, dok je u terminu od 15 sati Monza razbila Salernitanu sa 3:0, a Spezia slavila u Veroni sa 2:1. Za Veronu je igrao Milan Đurić do 60. minute.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U 18 sati zanimljiv meč jer se sastaju Milan i Fiorentina, a a derbi kola igraju Juventus i Lazio večeras od 20:45 sati. Time će biti spuštena zavjesa na ovogodišnju Seriju A, pošto sada slijedi pauza zbog Svjetskog prvenstva.

Napoli će prezimiti na prvom mjestu jer već sada ima velikih 11 bodova prednosti, no istu mogu da smanje i Milan i Lazio i Juventus, a vidjet ćemo ko će i koliko bodova večeras osvojiti. U slučaju pobjeda Milana i Lazija, Napolijeva prednost bi se spustila na osam bodova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije