Roma vodila, pa izgubila u Bergamu, Džeki 90 minuta
Foto: EPA

Atalanta - Roma 2:1

Roma vodila, pa izgubila u Bergamu, Džeki 90 minuta

Edmir Škorić

U sjajnom meču u 13. kolu italijanske Serije A Atalanta je s 2:1 pobijedila Romu.

U prvih 45 minuta Roma je bila bolja, a Mohamed Salah je imao nekoliko sjajnih šansi dok je naš Edin Džeko glavom šutirao pored gola u 26. minuti.

Imala je i Atalanta svoje prilike, a jedini gol u prvom dijelu postigoa je Diego Perotti s penala u 40. minuti. Prethodno je Salah Toloija pogodio u ruku, pa je sudija pokazao na bijelu tačku.

Dosta sadržajno bilo je drugo poluvrijeme, a Atalanta je bila bolja i zasluženo stigla do 1:1. Mattia Caldara je postigao neobičan pogodak u 62. minuti.

Uslijedilo je pola sata napadačke igre, oba tima tražila su pobjedu, da bi u 90. minuti Kessie pogodio s bijele tačke za slavlje domaćih.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naš Edin Džeko odigrao je 90 minuta za Romu, koja je ostala na minus sedam od vodećeg Juventusa, a večeras Milan ima priliku da pobjedom nad Interom zasjedne na drugu poziciju. 

Serija A, 13. kolo:
Atalanta - Roma 2:1 (Caldara 62, Kessie 90 - penal/ Perotti 40 - penal)




Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi