Hoće li Contea zadesiti sudbina Mourinha i Ranierija?
Foto: EPA

Osvojio Premiership, pa dobio otkaz?

Hoće li Contea zadesiti sudbina Mourinha i Ranierija?

Italijanskom stručnjaku na klupi Chelseaja Antoniju Conteu ne ide baš najboje ove sezone. Nakon što je u sezoni 2016/17 na furiozan način osvojio titulu prvaka u svojoj prvoj sezoni u Engleskoj, Conte se sada našao u problemima. 

Njegova ekipa trenutno se nalazi na 4. mjestu Premiershipa sa čak devet bodova manje od lidera Manchester Cityja, a u narednom kolu će imati veoma težak zadatak kući protiv Manchester Uniteda. 

Conteov tim je doživio već tri poraza ove sezone u Premier ligi i jedan u Ligi prvaka. Ukoliko bi upisao poraz i protiv Manchester Uniteda, to bi mu bio već treći u posljednjih pet mečeva Premiershipa i pitanje je koliko bi poslije toga imao strpljenja Roman Abramovič.

Podsjetimo, prije dvije godine ruski milijarder je uručio otkaz Jose Mourinho iako je prethodno osvojio titulu prvaka, a isto su učinili i vlasnici Leicestera sa Claudiom Ranierijem prošle sezone, iako im je sezonu ranije donio titulu. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko Conte ne bude dočekao kraj ove sezone kao trener Chesleaja, to bi bio već treći put zaredom kako u Engleskoj gledamo isti scenario. Naravno, Italijanu se još uvijek ne drma opasno stolica, ali svakako da stvari ne bi izgledale lijepo u slučaju poraza od Manchester Uniteda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi