Lociran avion Romana Abramoviča, ruski tajkun si je pronašao državu u kojoj će biti bezbrižan

Vlasnik Chelseaja

Lociran avion Romana Abramoviča, ruski tajkun si je pronašao državu u kojoj će biti bezbrižan

E. Škorić

Vlasnik Chelseaja Roman Abramovič pronašao je zemlju u kojoj može bezbrižno boraviti nakon sankcija koje su mu uvedene zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Svijet je nametnuo sankcije ruskim oligarsima kako bi na taj način pokušao utjecati na ruskog predsjednika Vladimira Putina. Jedan do najbogatijih i najmoćnih Rusa, Abramovič, također je žrtva politike i njemu su uvedene sankcije, zbog čega je odlučio odmah prodati Chelsea. U međuvremenu našao je malo mira za sebe i zemlju u kojoj se osjeća sigurno i bezbrižno.

Svjetski mediji objavili su da je u nedjelju ujutro u izraelski glavni grad Tel Aviv sletjelo 14 privatnih aviona u vlasništvu ruskih oligarha. To nije slučajno, jer je Izrael jedna od zemalja koja se nije odlučila pridružiti sankcijama nametnutim oligarsima povezanim s Vladimirom Putinom i ruskom vladom.

Novinar Amichai Stein objavio je da je među avionima bio i avion Romana Abramoviča. Velika je vjerovatnoća da se milijarder odlučio sakriti u Izraelu.

Vlasnik Chelseaja povezan je s ovom zemljom. Ima izraelsko državljanstvo, njegovi korijeni su iz te bogate i jake zemlje, i u toj zemlji posjeduje tri nekretnine, sve tri u Tel Avivu. Osim toga, jedna od njegovih lukuzsnih jahti kreće se prema Izraelu. Vlasnik Plavaca posjeduje dvije luksuzne jahte i obje su morale da napuste britansko područje i područja na kojima vrijede sankcije za njega i ostale moćnike iz Rusije.

Ako se Izrael ne pridruži sankcijama nametnutim oligarsima, ovo bi moglo biti savršeno mjesto za Abramoviča i druge oligarhe da čekaju da dođu neka bolja vremena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Roman se prošle sedmice povukao s mjesta vlasnika Chelseaja, a s obzirom na jake sankcije u Britaniji, morat će što prije i po određenim uslovima da proda klub, koji bi mogao imati velike posljedice zbog svega.

Chelseaju su zamrznuti svi računi, a Roman Abramovič se preko noći našao u nezavidnoj poziciji bez obzira na ekonomsku moć.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
“ruski tajkun si je pronašao državu u kojoj će biti bezbrižan” Može i bez tog “si”. Ruski tajkun je pronašao državu u kojoj će biti…
9 1
irnes4
Gluposti sa sankcijama isto kao sa koronom ,pogotovo abramovic ne zasluzuje sankcije Zelenski treba dobiti prvi sankcije zato sto je svjetski manipulator koji manipulise narodom svojim i uz pomoc novinara medija i drzava u svijetu i dobro mu ide to
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi