Abramovičeva kriza u Chelseaju žestoko uzdrmala i Inter

Ništa još od novca

Abramovičeva kriza u Chelseaju žestoko uzdrmala i Inter

Endin Čaušević

Romelu Lukaku na kraju prošle sezone iznenadio je sve odlukom da napusti Inter i vrati se u Chelsea.

Lukaku je još kao tinejdžer stigao u londonski klub, ali na Stamford Bridgeu se nije uspio pokazati kao pojačanje. No, nakon dvije sjajne sezone u Interu čelnici Chelseaja odlučili su ponovo da ga dovedu.

Chelsea je za dovođenje ovog napadača izdvojio čak 120 miliona eura, a Lukaku je bio taj koji je insistirao na transferu iako u Interu nisu željeli baš da ga prodaju.

No, klubovi su se dogovorili da se novac isplati u nekoliko rata što je sada stvorilo problem za Inter. Chelsea se zbog svih dešavanja s Romanom Abramovičem našao u velikom problemu i upitno je šta će se dešavati u narednom periodu.

Italijanski mediji navode da je Chelsea za transfer Lukakua ostao dužan Interu još preko 70 miliona eura, a jedna od rata trebala je biti uplaćena početnom ovog mjeseca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, to se nije desilo zbog svega što se dešava u londonskom klubu, a u Interu su itekako zabrinuti zbog toga jer im je ta finansijska injekcija bila prijeko potrebna.

Čelnici Intera žele svoj novac i već sada prijete tužbama Chelseaju i da će kontaktirati FIFA-u, ali iz londonskog kluba su im samo odgovorili da sada nisu u mogućnosti da misle o novcu za transfer Lukakua i da se nalaze u daleko većim problemima.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Abramhimovic
Neka se zale vladi?
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti